19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 12.02.2022 12:11 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:19

New York sosyetesini ne de güzel kandırmıştı

Dolandırıcı Anna Sorokin’in müthiş hikayesini anlatan Inventing Anna, sonunda Netflix’te
New York sosyetesini ne de güzel kandırmıştı
Rusya’da doğdu, Almanya’da büyüdü. 20’li yaşlarında New York’un elit tabakasının arasına sızarak tezgahını kurdu. Herkesi Anna Delvey adında zengin bir mirasçı olduğuna inandırarak dünya çapında saygın kişileri ve kurumları dolandırdı. Yakalandı, 12 yıl hapse ve 200 bin dolar tazminat ödemeye mahkum oldu. Şubat 2021’de iyi halden serbest bırakıldı ama ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Birimi tarafından tekrar tutuklandı. Şu anda 31 yaşında olan Anna Sorokin’in akıl almaz hikayesi sonunda Netflix dizisi oldu. Ozark’ın Ruth’u Julia Garner’ın başrolünde olduğu Inventing Anna, ünlü yapımcı Shonda Rhimes’ın şirketi Shondaland’in yeni dizisi. Shondaland, bugüne kadar ekranlara Grey’s Anatomy, How to Get Away with Murder gibi gözde dizileri ekrana getirmesiyle biliniyor. Dizinin diğer yapımcısı ise Scandal, Bridgerton gibi yapımlarda imzası olan Betsy Beers. Inventing Anna, gazeteci Jessica Pressler’ın Sorokin’le cezaevindeyken görüşerek yazdığı ve New York dergisinde yayımlanan makalesine dayanıyor. Dizide gazetecinin adı Vivian olarak kullanılıyor. Ve bu hırslı muhabiri Anna Chlumsky canlandırıyor. The Devil Wears Prada’nın yönetmeni David Frankel da iki bölümün yönetmenliğini üstlenmiş.

Akıllı ve acımasız

Anna, Manhattan’a 2013 yılında geldi. Anında zengin çevrelere konuşlanarak gösterişli bir yaşam biçimini benimsedi. Pahalı kıyafetler giymesiyle, ünlülerle şurada burada çektirdiği fotoğrafları Instagram’da paylaşmasıyla adını duyurdu. Sözde bir milyarderin kızıydı ama New York’a gelmeden önceki hayatıyla ilgili aslında ortada hiçbir elle tutulur bilgi yoktu. Buna rağmen etrafı kısa sürede pahalı restoranlarda, otellerde hesabını ödeyecek dalkavuklarla çevrildi. Neredeyse hiçbir şey için para ödemedi. Yalnızca ona yardımcı kişilere yüklü bahşişler verdi. Böylece şanı yürüdü. Anna insanlara, kaymak tabaka için merkezinde sanat olan bir sosyal kulüp kurma çalışmaları içinde olduğunu söyledi. 60 milyon dolarlık bir servetin varisi olduğunu belirterek, dünyanın en büyük iki bankasıyla ilişki kurdu. Sonunda kimliği ortaya çıktı ve tutuklandı. Anna Sorokin hayatlarını ve saygınlıklarını alaşağı ettiği kurbanları için zerre kadar sorumluluk hissetmediğini birden fazla kez belirtti. Julia Garner bu son derece akıllı, acımasız ve vurdumduymaz karaktere tüm benliğiyle hayat veriyor. Ozark’ta Güneyli çetin ceviz genç kadın Ruth Langmore rolüyle iki Emmy ödülü kazanan oyuncu, burada Sorokin’in Alman-Amerikan-Rus karışımı tuhaf aksanını tamı tamına taklit ediyor. Kırılganlıkla küstahlık arasında gidip gelen mizacını ustalıkla sergiliyor. Aynı zamanda Anna’nın vücut dilinin yanı sıra ayrılmaz bir parçası olan göz alıcı kıyafetlerini, peruklar ve takma dişlerle eşleyerek ortaya son derece ilginç bir karakter çıkarıyor. Garner role hazırlanma aşamasında Anna Sorokin’i hapiste ziyaret ederek kendisine danıştı.

Gazetecinin gözünden

Anna Sorokin hakkında bir makale yazmaya çalışan gazeteci Vivian Kent’in gözünden anlatılan hikayenin diğer kahramanları arasında:  Laverne Cox’un canlandırdığı Anna’nın spor hocası Kacy Duke, avukatı Todd Spodek (Arian Moayed), resepsiyonist arkadaşı Neff Davis (Alexis Floyd) ve kendisi de bir güzel dolandırılan Vanity Fair muhabiri Rachel (Katie Lowes) bulunmakta. Inventing Anna 11 Şubat’ta Netflix’e yükleniyor ve dokuz bölümden oluşuyor. Para, entrika ve izlerken hayretten ağzınızı açık bırakacak kadar dümenle dolu Anna’nın hikayesinde yok yok. Bu arada finansal çevrelerde ciddi anlamda bir kaos yaratmayı başaran Anna Sorokin 2 Şubat’ta Insider’da yayınlanan mektubunda diziyi hücre hapsinde olduğu için izleyemeyeceğini belirtti.