25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.12.2022 10:15 | Son Güncelleme: 06.12.2022 17:58

Prens Harry: Kraliyet Ailesi'nden biriyle evlenen kadınlar acı ve ıstırapla yüzleşiyor

İngiltere Prensi Harry ve Sussex Düşesi Meghan Markle'ın unvanlarından vazgeçişlerinden, medya şiddetine kadar tüm olan biteni anlattığı Netflix belgeselinin 2. fragmanında Prenses Diana ile Markle'ın aynı yollardan geçtiği konusundaki atıflar olay oldu
Prens Harry: Kraliyet Ailesi'nden biriyle evlenen kadınlar acı ve ıstırapla yüzleşiyor

Prens Harry ve Meghan Markle'ın tartışmalı Netflix belgesel dizisinin yeni fragmanı, Harry'nin kirli bir oyun olarak nitelendirdiği ve 'Kraliyet Ailesi'nden biriyle evlenen kadınların çektiği acı ve ıstırabı' anlatan, saraydaki kişilerin basına Markle hakkında hikayeler uydurduğunu söyleyen imalarla dolu.

 Dizinin ikinci fragmanında Harry, Buckingham Sarayı'nın balkonunda duran, aralarında merhum Kraliçe 2. Elizabeth ve babası Kral 3. Charles'ın da bulunduğu akrabalarının fotoğrafı eşliğinde aile hiyerarşisini anlatıyor. 

"Korkum tarihin tekerrür etmesi"

Prens, 1 Ekim 2019'da yayınlanan ve çiftin Associate Newspapers'a dava açtığını duyuran bir haberde bunu daha da açık bir şekilde dile getirdi: "En derin korkum tarihin tekerrür etmesidir. Harry verdiği demeçte "Sevdiğim biri, artık gerçek bir insan olarak görülmediği ya da muamele görmediği noktaya kadar metalaştırıldığında neler olduğunu gördüm. Annemi kaybettim ve şimdi de eşimin aynı güçlerin kurbanı olmasını izliyorum" ifadelerini kullandı. Dizideki imalar açık. Markle, ölene kadar medya tarafından takip edilen Galler Prensesi Diana'ya dönüşme tehlikesiyle karşı karşıyaydı.

Diana'ya bolca atıf var

Harry'nin, magazin gündemine oturduktan sonra paparazziler tarafından takip edilirken 1997 yılında geçirdiği trafik kazasında trajik bir şekilde hayatını kaybeden annesi Diana'ya atıfta bulunduğu anlaşılıyor. Harry Kraliyet Ailesi'nden biriyle evlenen kadınların çektiği acı ve ıstırabı anlatırken fragmanda Diana'nın paparazzi kalabalığından kaçarken çekilmiş görüntüleri gösterildi.

“Beni korumaya hazır değillerdi”

Harry ve Markle, İngiltere'de çiftin Spotify ve Netflix ile yaptıkları anlaşmalarla kraliyet statülerinden potansiyel olarak kazanç sağlamalarından rahatsız olan bazı kişilerin eleştirilerine maruz kaldı. Harry geçen yıl Oprah Winfrey ile yaptığı bir röportajda, çiftin aileden mali olarak koparılmasının ardından güvenlik için ödeme yapmak ve ailesini güvende tutmak için yeterli para kazanmak amacıyla şirketlerle çalışmaya karar verdiğini söyledi. Aynı röportajda Harry ve Markle, Buckingham Sarayı'nı Meghan'ı İngiliz magazin basınından koruyamamakla suçladı. Harry, "Ailenin diğer üyelerini korumak için yalan söylemeye hazırdılar fakat beni korumak için doğruyu söylemeye hazır değillerdi" dedi.