29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.04.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

Rio yine soygunlarda

La Casa De Papel’in Rio’su Miguel Herran’ı bu defa bol kaçmalı kovalamacalı zıpkın gibi soygun filmi Sky High’da izliyoruz. Netflix çok beğenilen İspanyol yapımının dizisini de ısmarladı
Rio yine soygunlarda
Mehmet Dinler
[email protected] İnsanlar soygun hikâyelerini sever. Birçoğumuzun asla cesaret edemeyeceği bir riske girmek, aksiyona atılmak zordur. Bu zorluğu izlemek keyiflidir. Muhteşem sürüş yeteneklerini çılgınca soygunlar için kullanan Hızlı ve Öfkeli ekibi 10 filme yaklaşan yolculuğu boyunca büyük ilgi çekti. Soygun hikâyelerinin tepe noktası ise La Casa De Papel oldu. Her sezonuyla birlikte adeta Netflix’i kıran dizinin başarısı çok etkileyiciydi. Netflix geçtiğimiz günlerde yeni bir soygun hikâyesini gösterime sundu. Üstelik de başrolde La Casa De Papel’in Rio’su, Miguel Herran’ın oynadığı bir soygun hikâyesini. Sky High ya da orijinal adıyla Hasta El Cielo Netflix kataloğunda yerini aldığından beri platformun en çok izlenen yapımlarından.

Aşk yüzünden suça bulaştı

İspanyolların Hızlı ve Öfkeli’si olarak niteleyebileceğimiz filmin öyküsü şöyle: Madrid banliyölerinde yaşayan bir araç teknisyeni olan Angel bir kızın peşinde kendini hayal bile etmeyeceği durumlara sokar. Estrella ile tanışıp ondan etkilenen Angel, kızın sevgilisi Poli ile kavgaya tutuşur. Kavganın sonunda Poli onun belalardan kurtulma yeteneğinden etkilenip kendi suç ekibine dahil olmasını ister ve macera başlar. İki saat boyunca bolca aksiyon, kaçma ve elbette kovalama sahnesi izlemek istiyorsanız Sky High çok uygun bir seçim kısaca. Filmde Miguel Herran’a son yılların yükselen yıldızlarından Carolina Yuste, Estrella rolüyle eşlik ediyor. Yine La Casa De Papel’den tanıdığımız tecrübeli Fernando Cayo da Angel’in peşindeki amansız dedektif Duque rolüyle filmin artılarından. The Oxford Murders’ı yazan Jorge Guerricaechevarría’nın hikayesi, iyi bir oyuncu kadrosuyla birleşince elbette ortaya başarılı bir film çıkıyor. Hatta filmden çok etkilenen Netflix şimdiden dizi versiyonunu sipariş etti bile. Anlaşılan Miguel Herran’ın Netflix yolculuğu uzun yıllar boyunca sürecek.