25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.04.2022 17:36 | Son Güncelleme: 12.04.2022 20:09

Stranger Things yaratıcıları: 4. sezona Game of Thrones sezonu diyoruz

Stranger Things yaratıcısı Matt Duffer, merakla beklenen 4. sezonu kendi aralarında Game of Thrones sezonu olarak adlandırdıklarını söyledi (Dikkat spoiler içerir)
Stranger Things yaratıcıları: 4. sezona Game of Thrones sezonu diyoruz

Kardeşi Ross ile birlikte Stranger Things'in yaratıcısı olan Matt Duffer, dizinin 4. sezonu hakkında Deadline'a konuştu. Duffer "Bu kadar yere yayıldığı için bu sezona şaka olarak Game of Thrones sezonumuz diyoruz" dedi.

En uzun sezon olacak

38 yaşındaki yapımcı 4. sezonun 27 Mayıs ve 1 Temmuz 2022'de iki parça halinde gösterime gireceğini söyledi. Böylece Stranger Things'in yeni sezonu bir saatten uzun süren 9 bölümle dizinin şimdiye kadarki en uzun sezonu olacağı resmiyet kazandı.

 "Destansı bir niteliğe sahip"

Matt Duffer konu hakkında "Yapım aşamasının bu kadar uzun sürmesinin bir nedeni de bu. Bir nevi destansı bir niteliğe sahip" dedi.

Karakterler hakkında bilgi

Matt Duffer ana karakterlerin nerede olduğuna hakkında bilgi de verdi: Joyce ve Byers ailesi 3. sezonun sonunda ayrılmıştı, Kaliforniya'dalar. Her zaman ET-vari bir banliyö estetiği istemiştik, bunu sonunda bu yıl çölde elde edebildik.

Jim Hopper (David Harbouras)

Hopper'ın da Rusya'da olduğunu söyleyen Duffer "Elbette bir de Hawkins'te kalan grubumuz var. Yani hepsi birbirine bağlı ve iç içe geçmiş üç olay örgümüz var fakat çok farklı tonlardalar" diye konuştu.

5 sezon ile final yapacak

Stranger Things, 5. sezonuyla sona erecek. 1980'lerde geçen 4. sezon, dizinin yıldızı Winona Ryder'ın Beter Böcek'le (Beetlejuice) gerçek hayattaki göz kamaştırıcı yükselişine daha da yaklaşıyor.

Spoiler nedir? 

Bir eserin henüz okunmamış veya izlenmemiş konusu ve detayları hakkında verilen bilgiye spoiler denir.