18 Nisan 2024, Perşembe
Haber Giriş: 25.09.2022 14:42 | Son Güncelleme: 25.09.2022 15:22

The Crown'un 5. sezonu 9 Kasım'da yeni kadrosuyla izleyiciyle buluşacak

Netflix, Cumartesi günü çevrimiçi olan Netflix Etkinliği Tudum’da The Crown’un 5. sezonunun prömiyer tarihini açıkladı. İngiliz Kraliyet Ailesi'ni konu anlatan dizi, 9 Kasım'da tamamen yeni bir oyuncu kadrosuyla geri dönecek
The Crown'un 5. sezonu 9 Kasım'da yeni kadrosuyla izleyiciyle buluşacak

Netflix, dün çevirimiçi gerçekleştirilen etkinliği Tudum'da birçok dizinin yeni sezon fragmanını paylaşırken aynı zamanda bazılarının yayın tarihlerini de duyurdu. Bunlardan biri de İngiliz Kraliyet Ailesi'ni konu alan ve hayranların heyecanla 5. sezonunu beklediği The Crown. İki Altın Küre ödüllü dizinin yeni sezonu 9 Kasım'da izleyici karşısına çıkacak. Her iki sezonda bir oyun kadrosu değişen dizi 5. sezonda da yeni bir kadroyla çekildi.  

Imelda Staunton, 5. sezonda Kraliçe 2.Elizabeth'i canlandırıyor

Imelda Staunton , Kraliçe II. Elizabeth rolünü Olivia Colman'dan devralırken, The Two Popes’dan Jonathan Pryce kocası Prens Philip'i oynayacak. Bu arada Dominic West, Prens Charles'ı oynayacak ve Elizabeth Debicki, Prenses Diana'yı canlandıracak. Lesley Manville Kraliçe'nin kız kardeşi Prenses Margaret olarak yer alırken, Jonny Lee Miller, Başbakan John Major'a hayat veriyor.

Dizi hakkında yapımcıların ağzı sıkı

Dizinin yaratıcısı Peter Morgan dahil olmak üzere yazarlar ve yapımcılar, kraliyetlerin hayatlarından hangi gerçek yaşam olaylarını ekrana getirmeyi planladıkları konusunda henüz bilgi vermeseler de oyuncu seçimi izleyenlere tahminler için bazı ipuçları veriyor. 

Dominic West, 5.sezonda Prens Charles'ı oynuyor

Amir El-Masry, daha genç bir Al-Fayed olarak rol alırken, seyircinin bazı flashback sahnelerine şahit olacağı söyleniyor. Bu arada Khalid Abdalla, 1997’de yaşanan ve Prenses Diana’nın trajik bir şekilde ölmesine neden olan araba kazasında beraber olduğu Dodi'yi oynayacak.  O zamanlar ikilinin birlikte oldukları biliniyordu.

Prenslerin gençlik hallerine şahit olacağız

Humayun Saeed, Diana'nın iki yıllık gizli bir ilişkisi olduğu İngiliz-Pakistanlı kalp cerrahı Dr. Hasnat Khan olarak oyuncu kadrosuna katılmaya hazırlanıyor. Seyirciler ayrıca, Prens William ve Prens Harry’nin gençlik yaşlarına şahit olacak. Dominic West'in oğlu Senan'ın William'ı ve Teddy Hawley ile Will Powell’ın Harry’nin farklı yaşlarını oynayacağı biliniyor.

Oyuncu seçimi, 5.Sezon’un Diana'nın ölümüne kadar olan dönemi kapsayacağını öne sürse de, The Crown gerçekte hangi sahneleri canlandırdığı konusunda her zaman yenilikçi seçimler yaptı. 4. Sezonda sadece 18 yaşındaki Diana'yı oynayan Emma Corrin’in ve Prens Charles’ı canlandıran Josh O'Connor'ın düğünlerine hazırlanırken ki halleri izleyicilere gösteriliyor. 1990'lar kraliyet ailesi için çalkantılı bir yıldı. 

Kraliçe, tek kızı Prenses Anne'nin boşandıktan ve oğulları Prens Charles ve Prens Andrew'un eşlerinden ayrılmasından sonra 1992'ye çok konuşulan ve latincede korkunç yıl anlamına gelen annus horribilis adını verdi. Aynı yıl, Windsor Kalesi de feci bir yangına maruz kaldı.

2.Elizabeth'in ölümü diziye olan ilgiyi arttırdı

Hem izleyiciler hem de eleştirmenler arasında zaten son derece popüler olsa da, Kraliçe 2.Elizabeth'in 8 Eylül'deki ölümü diziye olan ilgiyi yeniden canlandırdı. Veri analizi firması Whip Media'ya göre, dizinin Birleşik Krallık'taki izleyici sayısı, Kraliçe'nin ölümünün ardından bir önceki Cuma ve Pazar gününe kıyasla yüzde 800'den fazla arttı.