28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.06.2023 14:38 | Son Güncelleme: 28.06.2023 14:45

Titanik'i yeniden yayın listesine alan Netflix'e tepki: Titan faciasının fırsatçılığı

Netflix'in James Cameron'ın 1997 yapımı filmi Titanik'i, 5 kişinin ölümüne yol açan denizaltı (Titan) patlamasından günler sonra yayına almasa tepki çekti. Dijital yayın platformu fırsatçılıkla suçlamalarıyla karşı karşıya
Titanik'i yeniden yayın listesine alan Netflix'e tepki: Titan faciasının fırsatçılığı

Titanik enkazını keşfetmek için OceanGate Expeditions şirketi tarafından yapılan Titan denizaltısına içindeki 5 kişiye mezar oldu. Geçen hafta dünyanın en çok konuştuğu olayların başında gelen kazadan birkaç gün sonra Netflix, Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet'in başrollerini paylaştığı Titanik'in 1 Temmuz'da dijital yayın platformu hizmetine geri döneceğini duyurdu.

Kayıp cesetlerin aranması kapsamındaysa, ABD Sahil Güvenliği okyanus zeminindeki Titan enkazı alanında kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

O zamandan beri pek çok kişi Netflix'i üzücü bir trajediden faydalanmaya çalışmakla suçluyor. Tüm eleştirilere rağmen Variety, Titanik'in Netflix'e gelişinin tesadüf olduğunu, yayıncının Titanik'i izleyicilere geri getirmek için yaptığı lisans anlaşmasının çok önceden gerçekleştiğini yazdı. Sinema dergisi; Titanic'in 1 Temmuz'da yayınlanması kötü bir zamanlama olsa da Netflix'in trajediden faydalanmaya çalışmasının pek olası olmadığını yazdı. Konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklar, Titanic'in Netflix'e geliş zamanının bir tesadüf olduğunu, zira yayıncı kuruluşun lisans anlaşmalarının çok önceden yapıldığını söylüyor.

Liste çok önceden belirleniyor

Titan üyelerinin ölümleri 22 Haziran'da duyuruldu. Eğer Titanic, Netflix'e 1 Temmuz'da geliyorsa, dijital yayın platformu lisans anlaşmasını bu tarihten birkaç ay önce (başka bir deyişle Titan denizaltısı kaybolmadan çok önce) yapmış demektir. The Independent yorum için Netflix'le temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.