02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.05.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

Üçüncü sezon aşkla geldi

Master of None dizisinin üçüncü sezonu pazar günü yayında. Aziz Ansari bu sezonun yönetmeni ama başrolü rol arkadaşı ve senarist Lena Waithe’e bırakmış
Üçüncü sezon aşkla geldi
Mehmet Dinler
Uzakdoğulu, Arap, Hint, Avrupalı, Meksikalı ya da Kanadalı… Hollywood’da bütün bu karakterlerin belli prototipler üzerine inşa edilip birbirinin aynısı hikayelerle karşımıza çıkmalarına alışkındık. Değişen dünya son dönemde Hollywood’u da etkiledi elbette ama daha önce de birkaç devrimci vardı. Aziz Ansari bunların en önde gelenlerinden biri olarak sektöre katkısını sürdürüyor. Ansari’nin imza attığı Master of None’ın üçüncü sezonu 23 Mayıs’ta Netflix katalogunda yerini alacak.

‘Yeni Hollywood’dan

Aziz Ansari’nin Dev karakterleriyle başrolünde olduğu dizi 30 dakikalık bölümlerinin her birinde genel olarak ‘birinci dünya’nın, özel olarak New York’un farklı insani sorunlarına eğiliyor. Bu sorun ırkçılık ve cinsiyetçilik gibi yüksek perdeden olabilirken, kuşak çatışması gibi daha kişisel de olabiliyor; babaya tablet kullanmayı öğretmek gibi. Kahkaha efektlerine gerek olmayan, biraz Seinfeld tarzı bir modern hayat portresi sunuyor Ansari’nin dizisi. 2015’te başlayan dizi, iki sezon ve 20 bölümün ardından uzun bir ara verdi. Master of None’ın bu kadar uzun aradan sonra ve hızla dönüşmüş bu dünyaya dönüşü de zamana uygun şartlarda gerçekleşiyor. Bir kere bu sezon Ansari başrolde değil. Kendi yarattığı dünyada konuk oyuncu olarak yer alacak Ansari’nin yerine başrole geçen isimse dizinin ilk sezonlarında da yazar ve oyuncu olarak bulunan Lena Waithe. Hem oyunculuğu hem de yazarlığıyla yeni Hollywood’un geleceğinde büyük yeri olacağı düşünülen ve geçen ay Prime Video’da yayınlanan Them’in yapımcılarından biri olan Waithe’ın karakteri Denise’in, Alicia ile evliliği odak noktası bu sezon. Beş bölümlük sezonda evliliğin iniş çıkışlarına, “E çocuk ne zaman?” sorusuna verilebilecek cevaplara, çiftin tek tek ve birlikte gelişimine odaklanılıyor. Zaten dizinin alt başlığı da Moments in Love. Bölümlerin hepsini Ansari yönetiyor, senaryoyu da Waithe’le birlikte yazmışlar.

İlk ikiyi de sakın kaçırmayın

Özellikle oyuncu seçimlerini konu aldığı bölümüyle içinde bulunduğu sektöre de büyük bir taşlama yapabilen Master of None’ın ilk iki sezonu Netflix kütüphanesindeki en nadide yapımlardan biri olarak yer alıyor, üçüncü sezondan önce bir çırpıda izleyebilirsiniz.