23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.08.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:16

Yepyeni orijinal içerikler yolda

Yepyeni orijinal içerikler yolda

BeIn Connect’in özgün içerikleri barındıran projesi beIN Originals’ın bu aya özel üç yeni içeriği var: Farklı coğrafyaların tarihinden mimarisine, modadan yeme içme alışkanlıklarına çeşitli yaşam kültürlerini aktaran Kesişen Kültürler: Latin 20 Ağustos’ta ilk beş bölümüyle platformda olacak. Sanata yeni bir boyut kazandıran sanatçıların ve tasarımcıların hikayelerini ekrana getirecek olan belgesel serisi Sıra Dışı’nın bölümlerini ise 26 Ağustos’tan itibaren izlemeye başlayacağız. Kakao’nun Yolculuğu ise bütün bölümleriyle yayında olacak. Gastronomi yazarı Ebru Erke dünyadaki en iyi kakaoların ve hikayelerinin peşine düşüyor. Venezuela’dan Peru’ya, Meksika’dan Türkiye’ye uzanan bir öykü izleyicileri bekliyor.


Kuzeyden gelen gerilim

“Kana susamak” tabirinin gerçek olacağını hiç düşünür müydünüz? İskandinavya’dan çıkan gerilim işlerini sevenler için 25 Ağustos’ta Netflix’te yayına girecek olan Post Mortem: No One Dies in Skarnes’in baş kahramanını izlediğinizde fikriniz değişebilir. Ölü olarak bulunan bir kadın otopsi masasında diriliyor ve sonrasında çok daha gergin bir insan oluyor. Ayrıca kan içiyor. Gerilim dozunun yüksekliği dışında içinde oldukça komik diyaloglar da barındıran dizinin ilk sezonu ile ilgiyi üzerinde toplaması kimse için sürpriz olmayacak.

Canlı yayında kaçırılma

İnternet ve sosyal medyanın çok yaygınlaştığı bu dönem aynı zamanda yanlış bilgilendirmenin de popülerleşmesine yol açtı. Kimin kurban kimin suçlu olduğunun oldukça kolay çarpıtılabildiği bu ortamda neye güvenebiliriz? Netflix’in yeni dizisi Clickbait de bu soruyu soruyor. Kaçırılan ve kendini bir yayında bulan bir adam, garip itiraflar, onu bulmaya çalışan polis ve acılı ailesi… Biraz polisiyenin biraz da gerilimin olduğu dizinin 25 Ağustos’ta gelecek  olan ilk sezonu fragmanı kadar heyecanlıysa ikinci sezon için şimdiden yerimizi ayırtabiliriz.

Önce karanlık sonra ışık

“Her şey karşıtıyla bilinir. Işığı anlatmanın en iyi yolu önce karanlığı göstermektir” mottosuyla yola çıkan dizide Deniz (Özge Özpirinçci) ve Barış’ın (Sailh Bademci) 10 yıla yayılan ilişkilerinin tutku ve sancı dolu hikayesini izleyeceğiz. Dizi, 20’li yaşlarının ortasında tanışan iki gencin boşanmalarına uzanan, bazen güneşli, bazen bulutlu, bazen fırtınalı, bazen imkanlı, çoğu zaman imkânsız aşk hikayelerinin, başlangıç ve sonuç ilişkisini eş zamanlı olarak izleyicisine aktaracak. İzleyen herkesin kendi ilişkileriyle yüzleşmesine neden olacak, sevgililiğin ve evliliğin iyi - kötü dönemlerini izleyeceğimiz İlk ve Son, 25 Ağustos’ta BluTv’de yayında olacak.

Jason Momoa’lı baba-kız aksiyonu

Bir yakınını kaybeden kaslı adamların, bu kayba neden olan güçlü yapıları yumruklarıyla yok ettiği filmleri seviyor musunuz? Eğer öyleyse Netflix’in yeni filmi Sweet Girl’ü sevme ihtimaliniz de yüksek. Zira başroldeki Jason Momoa “kaslı adam” tanımını sonuna kadar dolduruyor. Üstelik alıştığımız hikayelerdeki gibi yalnız da değil. Sweet Girl’de eşini bir ilaç şirketi yüzünden kaybeden Ray Cooper’ın, kendisi kadar cesur genç kızıyla birlikte bir kaçma kovalamacanın içinde intikam peşinden gitmesinin heyecanlı hikayesi konu ediliyor. Kötülere karşı çıkan cesur iyiler… Biraz cesarete herkesin ihtiyacı var değil mi?

Gürül gürül suda kanolar

Netflix’te 25 Ağustos’ta yeni bir spor belgeseli yayınlanacak. Bu kez futbol, basketbol, tenis gibi çok popüler sporların dışına çıkıyor, dünyanın en büyük kanocularından Scott Lindgren’in hikayesine odaklanıyoruz. Her türlü suda, her türlü akıntıda başarıya ulaşmış olan Lindgren’in önünde kalan son hedef Tibet’teki Kailash Dağı’ndan akan dört nehirde kürek çeken ilk insan olmak. Motivasyon kaynağı, korkuları, endişeleri ve büyük spor kariyeri… Hepsini kendi ağzından dinlemek heyecanlı olabilir.