19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 07.05.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

Yepyeniler ve klasikler

Kapanma günlerinde beIN Connect
Yepyeniler ve klasikler
Quiz  90’ların sonunda Kim Milyoner Olmak İster? heyecan uyandıran bir yarışmaydı. Büyük paralara mal olan zor kararların verildiği, ekranda yoğun duyguların yaşandığı bir programdı. Yarışmanın hayranları arasında daha sonra dünyanın en tuhaf sahtekarlık skandalına karışarak mahkemelerde savaşacak, biri ordu mensubu ve biri öğretmen olan Charles ve Diana Ingram çifti de vardı. Daha sonra İngiliz basını tarafından “Binbaşı Öksürük” olarak tanımlanacak olan Charles’ı, Succession’da damat rolünden hatırlayacağınız Matthew MacFadyen, Diana’yı ise Fleabag’in ablası olarak tanıdığınız Sian Clifford canlandırıyor. Ayrıca geçtiğimiz günlerde çok erken hayata veda eden büyük oyuncu Helen McCrory’nin ve Michael Sheen’in de kadrosunda yer aldığı üç bölümlük dizi,  en cazip seçeneklerden biri. Knives Out  Yazar Harlan Thrombey’in ölümünün nedenleri bilinmez ama Dedektif Benoit Blanc için ailedeki herkes şüpheli. Gerçeği ortaya çıkarmak için yanıltmacaları ve yalanları aşması gerekmektedir. 2019 yapımı filmin başrolünde Daniel Craig var. Film o kadar başarılı oldu ki, Netflix iki devam filmi için kesenin ağzını sonuna kadar açtı.
You Should Have Left
You Should Have Left
You Should Have Left  Yine bir lanetli ev ve yine Amanda Seyfried. Theo Conroy (Kevin Bacon) karanlık geçmişi olan zengin bir adamdır. Oyuncu karısı Susanna (Amanda Seyfried) ve 6 yaşındaki kızları Ella ile birlikte kırsalda büyük bir ev kiralarlar. Ev tabii ki lanetlidir. Terk etmek için ise çok geçtir. Lovecraft Country ABD’de 1950’lerde Kore gazisi Atticus, Chicago’dan Florida’da bulunan aile evine doğru yola çıkar. Otobüste uyurken, kabuslar görür ama aslında yaşadığı dönem de gördüğü kötü rüyalardan pek farklı sayılmaz. 10 bölümlük bilim-kurgu, fantastik, korku dizisi ABD tarihine ve kültürüne alternatif bir bakış getiriyor. Jade  Sanat galerisi olan tanınmış bir adamın ölümünün ardından ortaya çıkan seks, suç ve ilişkiler ağını konu alan 1995 yapımı film, 90’lı yıllarda popüler olan erotik gerilim tadını arayanlar için iyi bir seçenek. Bakalım eskimiş mi?
Barry
Barry
Barry Oyuncu olmak isteyen yalnız ve mutsuz bir tetikçi. Los Angeles’ta katıldığı oyunculuk atölyesinde bambaşka bir çevre ve perspektif edinen Barry hayatına aktör olarak yeni bir yön çizmek istemektedir. Bu nevi şahsına münhasır komedinin sekizer bölümlük iki sezonu da platformda ve iki sezon daha ısmarlandı bile. Saint Frances 2019 yapımı bu yarı buruk yarı tatlı drama, hayatından sıkılmış bir garson olan Bridget’ın beklenmedik bir şekilde hamile kalması, aynı zamanda dadılık yapmaya başlamasıyla birlikte kaderinin değişmesini anlatıyor. İstikamet Ege Her bölümünde Ege’nin farklı bir noktasını ziyaret eden aktüel program, ünlü konuklarıyla birlikte özgün tatlar keşfederek, ekran başındakileri hayatın tadını çıkarmaya davet ediyor. Tatil hayallerinden asla vazgeçmeyenlere. Radioactive Marie Skolodowska-Curie ve dünyayı değiştiren Nobel Ödüllü çalışmasının hikayesi. Rejisi Persepolis’ten hatırlayacağınız İran asıllı yönetmen Marjane Satrapi’ye ait olan 2019 yapımı filmin başrolünde yakın zamanda Netflix filmi I Care a Lot ile izleyicileri ikiye bölen Rosamund Pike var. Unhinged Trafikte sinirlenip başkalarıyla atışan biri misiniz? Bu filmi izledikten sonra fikirleriniz değişebilir. 2020 yapımı filmin başrolünde Russell Crowe var. Yepyeni bir aksiyon.
Derleyen: Defne Akman