08 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.12.2023 04:30 | Son Güncelleme: 23.12.2023 23:02

Louis Vuitton: Çevre standardına uymayan tedarikçiyi kovacağız

Tiffany, Louis Vuitton, Dior, Sephora gibi çok sayıda lüks markanın sahibi LVMH’nin çevre inisiyatiflerinin başında bulunan Antoine Arnault böyle diyor. Ancak rakiplerinin aksine şirket net karbon azaltma vaatlerini açıklamış değil
Antoine Arnault, LVMH patronu babası Bernard Arnault ile katıldığı toplantıda grubun sürdürülebilirlik hedeflerini açıkladı.
Antoine Arnault, LVMH patronu babası Bernard Arnault ile katıldığı toplantıda grubun sürdürülebilirlik hedeflerini açıkladı.

Adrienne Klasa / The Financial Times

Antoine Arnault, LVMH’nin bazı rakiplerinin yaptığı gibi sera gazı emisyonlarını azaltmayı taahhüt etmek yerine kendi çevre standartlarına uymayan tedarikçileri kovmaya başlayabileceği uyarısında bulundu.
Dünyanın en büyük lüks ürün şirketler grubu LVMH’nin sahibi Bernard Arnault’nun en büyük oğlu olan Antoine Arnault, grubun çevre inisiyatiflerinin başında bulunuyor.

Arnault 2019-2022 döneminde satışların yüzde 48 artmasına rağmen LVMH’nin doğrudan işletme faaliyetlerinden kaynaklanan, yani Kapsam 1 ve 2 adı verilen türden emisyonlarının yüzde 11 azaldığını açıkladı.

Bunun sebebi hava nakliyesinin azaltılması ve LVMH mağaza ve üretim alanlarındaki enerji tüketiminde yapılan tasarruf.