26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.12.2022 04:30 | Son Güncelleme: 09.12.2022 22:20

Yolsuzluktan mahkum ama sandıkta kazanabilir

Savcılar yolsuzluk suçlamaları sonucu Arjantin Devlet Başkan Yardımcısı Kirchner’e altı ay hapis ve ömür boyu kamu görevinden men cezası verdi ancak tecrübeli siyasetçi bu kavgadan karlı çıkabilir
Arjantin Devlet Başkan Yardımcısı Cristina Fernandez de Kirchner hakkındaki karar açıklanmadan önce bir destekçisi posterini öpüyor.
Arjantin Devlet Başkan Yardımcısı Cristina Fernandez de Kirchner hakkındaki karar açıklanmadan önce bir destekçisi posterini öpüyor.

Andrew Hill / Financial Times

Arjantin Başkan Yardımcısı ve Latin Amerika solunun önemli figürlerinden Cristina Fernández de Kirchner yolsuzluktan suçlu bulundu. Dava kamuoyunu ikiye bölerken Kirchner’in taraftarları protestolarla ülkeyi felç edeceklerini söyledi. Geçen salı günü Buenos Aires’te görülen davada üç hakimden oluşan jüri mahkumiyet kararı verdi. Ekim 2023’teki başkanlık seçimleri öncesinde gelen karar Kirchner’in tabanını güçlendirebilir. Şu an iktidarda bulunan Peroncular enflasyonu kontrol altına almakta ve kötü ekonomiyi yönetmekte bocalıyor. Savcılar yolsuzluk suçlamaları sonucu Kirchner’e altı ay hapis ve ömür boyu kamu görevinden men cezası verdi. Kirchner 2007-2015 dönemindeki başkanlığı sırasında yol imar sözleşmeleri aracılığıyla yaklaşık 1 milyar dolarlık hükümet fonunu zimmetine geçiren dolandırıcılık ağının başında olduğu iddia edilen kişilerden biriydi.