05 Ekim 2024, Cumartesi Gazete Oksijen

"Hamza Dağ" ile ilgili içerikler

Hamza Dağ

Hamza Dağ, siyasete AK Parti'de başladı. Gençlik Kolları Başkanlığı, Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Balıkesir Sındırgı ilçe nüfusuna kayıtlı olan Hamza Dağ, 1 Mart 1980 tarihinde Manisa'nın Demirci İlçesi'nde doğdu.

Simav İmam Hatip Lisesi'ni 1996'da bitirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden de 2000 yılında mezun oldu. AK Parti'den siyasete giren Hamza Dağ, İzmir İl Gençlik Kolları'nda farklı görevlerde bulundu.

2008'de yapılan 3'üncü Olağan Kongre'de de İl Gençlik Kolları Başkanı seçildi. 2011 seçimlerinde parlamentoya girdi. 24, 25, 26 ve 27'nci dönemlerde İzmir'i temsil etti. Parlamentoda, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği görevlerinde bulundu.

Hamza Dağ, 2014 yılından itibaren AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 2014'ten itibaren 3 yıl Seçim İşleri Birimi'nde başkan yardımcılığı yaptı. 2017'den 2021'e kadar da AR-GE'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Hamza Dağ, 2021'den bu yana Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor. Hamza Dağ, evli ve 4 çocuk babası.

Özgür Özel'den Hamza Dağ'a: Bu asgari ücretle bir ay geçinsin, ondan sonra böyle değerlendirmeler yapsın
Bu asgari ücretle bir ay geçinsin sonra değerlendirme yapsın

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, temmuzda asgari ücret artışıyla ilgili bir çalışmanın olmadığını açıklayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'a yanıt verdi. Özel, "Bu asgari ücretle Hamza Bey bir ay geçinsin, ondan sonra gelsin böyle değerlendirmeler yapsın" dedi

TÜRKİYE 25 Haziran 2024
Hamza Dağ: Bugün sandıktan birinci çıkmadık ama her bir hemşehrimizin takdirini kazandık
Bugün sandıktan birinci çıkmadık ama her bir hemşehrimizin takdirini kazandık

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ seçim sonuçlarını değerlendirdi. Dağ, "Bugün sandıktan belki birinci çıkmadık ancak biliyoruz ki her bir hemşehrimizin takdirini kazandık çünkü kavga etmedik, sığ siyasetin polemikleriyle hemşehrilerimizi oyalamadık" dedi

SEÇİM 2024 01 Nisan 2024