16 Nisan 2024, Salı
Haber Giriş: 02.07.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:16

Baba-kız vakti için tüm iPhone’ları feda ederim

Lisa Brennan-Jobs ile “senin hakkında yazmayacağım” diye söz verdiği babası Steve Jobs’ı, sözünü tutmayıp yazdığı kitabını ve hayatı konuştuk
Baba-kız vakti için tüm iPhone’ları feda ederim
Kahraman Çayırlı
Anlatılan her ne kadar kendi hikayeniz olsa da kitap yayınlandıktan sonra herkesin size hâlâ ‘Steve Jobs’ın kızı’ olarak yaklaşması hakkında neler hissediyorsunuz?Kendinizle, anne ve babanızla bir yüzleşme miydi bu?  

Bu kitap ile değiştim

 Bu kitabı yazıp bitirmiş Lisa ile yazmadan önceki Lisa arasında değişimler var mı?  Yazarken daha önce bilmediğiniz hikayeleri ve kendinizle ilgili yönleri keşfedip şaşırdığınız oldu mu?“Evet, zengin, ünlü ve yakışıklıydı, ama bunların hiçbiri yeterli değildi; onun yanındayken açıkça hissettiğim boşluk, korkunç yalnızlık hissi bunların hepsinin değerini azaltıyordu…” diye yazmışsınız. Sonuçta onu affedebildiniz mi? Seçme hakkınız olsaydı, babanızın sıradan biri olmasını ister miydiniz? Bize babanızla ilgili en sevgi dolu bir anınızı anlatabilir misiniz? Aklınıza ilk gelen, sizi en çok etkilemiş olan…Babanız dünya tarihinin en önemli teknoloji dâhilerinden biri. Sizin teknolojiyle aranız nasıl? Babanız şu anda yanınızda olsa. Ona ne söylemek isterdiniz?

Baba-kızın hüzünlü hikayesi

Small Fry Gençlik Hatası: Steve Jobs’ın “Öteki” Kızı Olmak / Lisa Brennan-Jobs / Çeviren: Ayşe Başcı / Mundi Kitap / 392 sayfa.