19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 17.09.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:17

Cesaret et yeter!

Haftanın yenilerinde utangaçlık, yersiz korkular, cesaret ve akran zorbalığı konuları öne çıkıyor
Cesaret et yeter!

3-6 yaş

Utangaçlık ve utangaçlığı yenmek üzerine, aslında herkesin az ya da çok bu duyguyu taşıdığını anlatan, akran zorbalığına dair de mesajları olan bir hikâye. Okulda herkesin önünde şiir okuması gereken bir gün, geceyi türlü kabuslarla geçiren Meryem, bunu başarıp herkesi şaşırtabilecek mi dersiniz?
  • Domates Dolması Meryem / Laure Monloubou / Çeviren: Korkut Erdur / Yapı Kredi Yayınları / 36 Sayfa

7-8 yaş 

Yersiz korkuları yenmek ve cesaret üzerine, kurgusu ve resimlemeleriyle etkileyici bir hikâye. Hikâyenin kahramanı küçük kız gök gürültüsünden korkmakta, nitekim fırtınanın yaklaştığı her sefer yatağının altına saklanmaktadır. ‘Babuşka’ dediği büyük annesi böyle bir günde ona fırtına pastası yapmayı teklif eder. 
  • Fırtına Pastası / Patricia Polacco / Çeviren: Elif Şiir Şentekin / Çınar Yayınları / 36 Sayfa

9-12 yaş

Betül Avunç’un İkiz Gezginler serisinin yeni kitabı İkiz Gezginler Yeşillikler Ülkesi’nde’nin kahramanları Peri ile Ege, tarih, sanat ve mitolojinin iç içe geçtiği bir macerada bu kez Bursa’dalar. 
  • İkiz Gezginler Yeşillikler Ülkesi’nde / Betül Avunç / Tudem Yayınları / 150 Sayfa

12 yaş üstü

Acayip Güçlü, akran zorbalığı ve önyargıların aldatıcılığı konusunda dikkat çeken mesajları olan, çok eğlenceli bir dile sahip, sıra dışı bir kitap. Yaşına göre çok daha büyük bir bedene sahip ‘Tekmeci’ Maxwell ile koltuk değnekleriyle yürüyebilen minicik Kevin’in onu korkutmayı başarmasıyla başlar her şey. 
  • Acayip Güçlü / Rodman Philbrick / Çeviren: Ebru Elbaşıoğlu / Pan Yayıncılık / 184 Sayfa