25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.02.2022 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:19

“Kapalıçarşı’yı yazarken gözümde hayaletler belirdi”

Özellikle Göbekli Tepe Muhafızı romanıyla tanınıp sevilen Yonca Eldener’in yeni romanı İstanbul’un Hayaletleri yayınlandı. Kitap İstanbul’un kadim ve görkemli tarihine yeni ayrıntılar ekliyor
“Kapalıçarşı’yı yazarken gözümde hayaletler belirdi”
Kahraman Çayırlı
Göbekli Tepe Muhafızıİstanbul’un HayaletleriKitabın doğuş hikâyesinden biraz bahseder misiniz?National Geographic Kitabınıza neden bu ismi seçtiniz?  

“Kavramları zıtlarının varlığı tanımlıyor”

Esra karanlık ve ışık hususunda “Zıddımız aynı zamanda eksiğimizdir. Tamamlandığımız için zıddımızdan güç alırız,” diyor, bana göre bu iki cümle romanınız için çok önemli…Ve bu kitap aynı zamanda bir İstanbul ve İstanbul tarihi romanı. Mahzenler, dehlizler, bedestenler, sarnıçlar… Sanat tarihine dair mühim detayları da anlatıyorsunuz. Bu roman için nasıl hazırlandınız?Yeni romanınızın önceki iki kitabınız olan Yedi Uyananlar ve Göbekli Tepe Muhafızı’ndan ne gibi farkları var?Göbekli Tepe MuhafızıYedi Uyananlarİstanbul’un HayaletleriRomanınız çok detaylı ve karakterler ile onların dünyaları için yoğun çalıştığınız duyumsanıyor. Farklı cenahtan gelen bunca karakterin dünyasına nasıl egemen olabildiniz?
  • İstanbul’un Hayaletleri / Yonca Eldener / Altın Kitaplar / Roman / 360 sayfa