19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 30.07.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:16

Tatil kadar güzel hikayeler

Tatil hazırlığında bavullara konacak, her yaş grubu için birbirinden eğlenceli, renkli, macera dolu seçimler
Tatil kadar güzel hikayeler

3-6 yaş

Havlamak İsteyen Köpek Balığı / Mavisel Yener / Resimleyen: Efecan Sezer / Bilgi Yayınevi / Öykü / 36 Sayfa  Mavisel Yener’den Havlamak İsteyen Köpek Balığı, Havhav adındaki köpek balığıyla bir Caretta’nın dost olma hikâyesini anlatırken, dış görünüşün aldatıcılığına, sırf başkaları sevsin diye değişmek istemenin yanlışlığına, kendin olmanın önemine, iyiliğin ve yardımlaşmanın arkadaşlıktaki en geçerli değer olduğuna vurgu yapıyor.  

7-8 yaş

El Ele /  Tülin Kozikoğlu / Resimleyen: Deniz Üçbaşaran / Kırmızı Kedi Çocuk / Öykü /40 Sayfa Tülin Kozikoğlu’nun yeni kitabı El Ele, Deniz Üçbaşaran’ın çok derin ve şiirsel resimlemeleriyle, hayatın hüzünlü, mutlu, cesaret ya da güven aradığımız tüm aşamalarını sevdiklerimizle el ele aştığımızı anlatan, sevginin ve birlikte olmanın değerini vurgulayan etkileyici bir hikâye.    

9-12 yaş

Mırmır Osman / Nazlı Eray / Resimleyen: Oğuz Demir / Everest Yayınları / Roman / 112 Sayfa Büyülü gerçekçiliğin duayeni Nazlı Eray’ın kahramanları Nazlı ile Osman, serinin yeni hikâyesi Mırmır Osman’da, yine Şişhane’de yokuş aşağı bir maceraya koyuluyorlar. Üstelik bu kez kahramanlar arasında Marilyn Monroe ile Leonardo Da Vinci’nin Mona Lisa’sı da var. Armut şekeri, taş plak, macuncu, bozacı, külahta leblebiler ile büyülerin yanında bir cep telefonun ucunda yaşanan sosyal medya ilişkilerinin tuhaflığı da kendine yer buluyor bu zamansız ve çok renkli hikâyede. 

12 yaş üstü

Winston - Gizemli Bir Ajan / Frauke Scheunemann / Çeviren: Melis Zeren / Epsilon Yayınevi / Roman / 232 Sayfa Winston - Gizemli Bir Ajan, aksiyon seven genç okurların çok seveceği, komik bir dile ve kahramanlara sahip, sürükleyici bir roman. Dünyanın en zeki kedisi olduğunu iddia eden ajan “Winston Churchill”, çok da haksız sayılmaz. Ne de olsa üç lisan bilen, asil bir British Shorthair o. Üstelik atik ve cesur! Nitekim en yakın arkadaşı Kira’nın okulunda meydana gelen gizemli olaylar sonucu işler iyice karıştığında onların yardımına koşan Winston’ın da yer aldığı ‘mini çete’ “Dört Hayvanşörler”den başkası olmayacaktır!