20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 28.09.2022 14:36 | Son Güncelleme: 28.09.2022 15:09

Tom Hanks’in ilk romanı önümüzdeki sene yayınlanıyor

Forrest Gump ve Philadelphia filmlerinin başrol oyuncusu ve iki Oscar ödülü sahibi Tom Hanks, başarılı oyunculuk ve yapımcılık tecrübelerinden yola çıkarak yazdığı ilk romanıyla kariyerindeki bir sonraki adımı atmaya hazırlanıyor
Tom Hanks’in ilk romanı önümüzdeki sene yayınlanıyor

Akademi Ödülü sahibi oyuncu Tom Hanks salı günü, “The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece” (Başka Bir Büyük Sinema Başyapıtının Yapımı) adlı ilk romanının önümüzdeki mayısta raflarda yerini alacağını açıkladı. Böylece başarılı yapımcı ve senarist, hikâye anlatıcılığının başka bir türüne geçiş yapacak.

Üç karikatür de romanda yer alacak

Hanks, People dergisine film endüstrisinde edindiği tecrübelerden kitabın yazım aşamasında fazlasıyla yararlandığını söyledi ve “En saçma anlar dahi oyunculuk kariyerim boyunca çevirdiğim işler ve üstesinden geldiğim hatalardı” diye ekledi. “The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece”, bir süper kahraman filminin yapımının (filmin uyarlandığı karikatürün çizim yılı olan) 1940’lardan günümüze uzanan hikâyesini anlatıyor. Hanks’in kaleme aldığı ve hikâyeye konu olan üç karikatür de romanda yer alacak.

İkinci kitabı 

“The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece”, Hanks’in ilk kitabı değil. Hanks, “Uncommon Type” adını verdiği kısa öykü koleksiyonunu 2017’de yayınladı. Hanks, People dergisine “Beyaz Perde Sanatçıları Derneğine katıldığımdan beri benim de tanık olduğum, bir sinema filminin doğaya ayna tutma prensibinin kitapta da mümkün olduğunca korunacağını umuyorum” açıklamasında bulundu.

1994 yapımı Forrest Gump filminden bir kare

İki kez Oscar kazandı

66 yaşındaki Hanks, oyunculuk kariyerine 1980’de Yalnız Olduğunu Biliyor adlı bir korku filmi ile başladı. Oscar için altı kez aday gösterildi ve Forrest Gump ile Philadelphia’daki rolleriyle iki Oscar kazandı. Hanks, 2020’de kazandığı Cecil B. DeMille’in de dahil olduğu sekiz Altın Küre ödülünün sahibi oldu. Yapım şirketi Playtone, Hanks’in başrolde oynadığı Yeni Hayat filmi ile Mamma Mia!, Kalbinin Sesini Dinle ve Kutup Ekspresi gibi başarılı filmlerin yapımcılığını üstlendi. 2016’da eski başkan Barack Obama tarafından Başkanlık Özgürlük Madalyasına layık görüldü. Ünlü oyuncunun etkileyici filmografisi romantik komediler, savaş destanları, çocuklar için animasyon filmleri ve yürek burkan dramlardan oluşuyor ancak Hanks, ilk romanının konusu olmasına rağmen hiçbir süper kahraman filminde rol almadı.