18 Nisan 2024, Perşembe
Haber Giriş: 02.06.2023 04:30 | Son Güncelleme: 02.06.2023 04:32

Beverly Hills LVMH oteline “hayır” dedi

Louis Vuitton Monet Hennessy (LVMH) grubunun Beverly Hills’deki lüks otel projesi kasaba sakinlerinden vize alamadı
Beverly Hills LVMH oteline “hayır” dedi

LVMH, dünyanın en zengin kasabalarından biri olan Beverly Hills’in en gözde noktalarından birinde satın aldığı 4 binayı yıkıp lüks bir otel ve mini bir alışveriş merkezi yapmak için belediyeye başvurmuştu. Belediyenin imar planı değişikliğine onay vermesinin ardından kasaba halkının verdiği dilekçeyle proje referanduma götürülmüştü. 3 ayaklı referandumun ilk iki ayağı gerçekleştirildi. İmar planı değişikliği 3 bin 440’a karşı 3563 oyla, inşaat projesi ise yine 3 bin 440’a karşı 3565 oyla reddedildi.

Referandumun son ayağında da aynı sonucun alınması bekleniyor. 32 bin nüfuslu kasabanın sakinleri özellikle yıkım sırasında ortaya çıkacak 5 bin kamyon dolusu moloza karşı çıkıyor. LVMH, oda fiyatlarının 2 bin dolardan başlayacağı otelin inşaat iznini almak için Beverly Hills’deki kurumlara şimdiye dek 30 milyon dolara yakın bağış yapmıştı.

Beverly Hills’de şimdilik hüsrana uğrayan Louis Vuitton Katar’ın başkenti Doha’daki Hamad Uluslararası Havalimanı’nda bir lounge ve restoran açarak teselli buldu. Havalimanı’ndaki Louis Vuitton mağazasının üst katında açılan lounge’ta India Mahdavi ve Costela imzalı mobilyalar bulunuyor. Restoranın menüsü ise 3 Michelin yıldızlı Fransız şef Yannick Alléno tarafından hazırlandı.