30 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.12.2022 19:52 | Son Güncelleme: 09.12.2022 20:24

Christian Dior, Antoine Arnault'u CEO olarak atadı

185,3 milyar dolarlık servetleriyle dünyanın en zengin aileleri arasında yer alan Bernard Arnault'un lüks imparatorluğunda oğlu Antoine Arnault'un rolü büyüyor. Fransız moda evi Dior, Antoine Arnault'un Christian Dior SE'nin CEO'su ve yönetim kurulu başkan yardımcılığına atandığını duyurdu
Antoine Arnault, moda dünyasının supernova lakaplı Rus modeli Natalia Vodianova ile evli
Antoine Arnault, moda dünyasının supernova lakaplı Rus modeli Natalia Vodianova ile evli

Dünyanın en zengin ikinci kişisi Louis Vuitton'un patronu Bernard Arnault'un oğlu Antoine Arnault Christian Dior SE'nin CEO'su ve yönetim kurulu başkan yardımcılığına atandı. Antoine Arnault, Christian Dior'un yönetici pozisyonundan ayrılmaya karar veren 71 yaşındaki Sidney Toledano'nun yerini alacak.

Şirket'ten yapılan açıklamada, "Bu seçim, Agache SE'nin 6 Aralık'ta sınırlı bir anonim ortaklığa dönüştürülmesi bağlamında yapıldı ve Christian Dior üzerinde uzun vadeli aile kontrolüne izin verecek. SE ve LVMH Moët Hennessy - Louis Vuitton SE devam ettirilecek"

Arnault'un 5 çocuğu da LVMH'de çalışıyor 

Bu yılın başlarında CEO yaş sınırını kaldırarak şirkette uzun vadeli aile kontrolünü sağlayan LVMH, 73 yaşındaki Bernard Arnault'un 80 yaşına kadar yönetimde kalmasına izin verdi. Öte yandan Arnault'un beş çocuğu LVMH'de veya onun markalarından birinde çalışıyor. Kızı Delphine, grubun en büyük markası Louis Vuitton'da ürünlerden sorumlu üst düzey bir yönetici konumunda. Kanadalı konser piyanisti Helene Mercier ile ikinci evliliğinden olan en küçük oğulları da işin içinde. Alexandre, yaklaşık iki yıldır Tiffany & Co.'da ürün ve iletişimden sorumlu. Frederic, İsviçreli saat üreticisi Tag Heuer'i yönetirken Jean, Louis Vuitton'da saat kategorisini geliştirmeye çalışıyor. 

Antoine Arnault, kariyerine Louis Vuitton'ın reklamcılık bölümünde başladı ve LVMH'de yükseldi. İlk CEO rolü, ayakkabı işini erkekler için uluslararası bir lüks yaşam tarzı markasına dönüştürdüğü İtalyan markası Berluti'deydi. Arnault aynı zamanda lüks kaşmir perakendecisi Loro Piana'nın da başkanı.