28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 30.09.2022 16:54 | Son Güncelleme: 30.09.2022 17:38

Met Galası'nın 2023 konsepti belli oldu: Karl Lagerfeld

Her yıl düzenlenen ve kişi başı 30 bin dolar bağış yapılan Met Gala'nın bu yılki konsepti açıklandı
Met Galası'nın 2023 konsepti belli oldu: Karl Lagerfeld

Modanın en büyük gecelerinden biri olan yıllık Met Gala'nın organizatörleri gelecek yılın temasını açıkladı: merhum Karl Lagerfeld'in tasarımlarını onurlandırmak.

Her zamanki gibi Mayıs ayının ilk Pazartesi günü yapılması planlanan yıldızlarla dolu bağış gecesi katılımcıları 2019'da 85 yaşında ölen Alman tasarımcının çalışmalarını onurlandıracak. Gala'nın teması, Metropolitan Sanat Müzesi'nin Kostüm Enstitüsü'ndeki Karl Lagerfeld: Bir Güzellik Çizgisi başlıklı büyük bir sergiyle aynı zamana denk geliyor. Bir basın açıklamasında Met, gösterinin tasarımcının üslup dilini araştıran yaklaşık 150 tasarımı bir araya getireceğini söyledi.

Sergilenen öğeler arasında Lagerfeld'in Fendi, Chloé ve Chanel'in kreatif direktörü olarak görev yaptığı dönemden kreasyonların yanı sıra Balmain ve Patou'daki görevlerinden parçalar ve kendi adını taşıyan etiketinden tasarımlar yer alacak. Genellikle katılmak için 30 bin dolardan fazlaya mal olan bağış etkinliği, kostüm enstitüsü için önemli bir finansman kaynağıdır.