16 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.09.2022 15:19 | Son Güncelleme: 24.09.2022 15:32

Milano Moda Haftası'nda öne çıkan 3 defile

20 Eylül’de başlayan ve 26'sına kadar devam edecek Milano Moda Haftası’nda şuana kadar; Gucci'nin 68 tek yumurta ikizini podyuma çıkardığı defile, Moschino'nun enflasyon modası ve Carla Bruni ile Naomi Campbell'ın birlikte podyuma çıkması damga vurdu
Milano Moda Haftası'nda öne çıkan 3 defile

Ünlü moda markası Gucci'nin, İtalya'da düzenlenen Milano Moda Haftası'ndaki defilesinde manken seçimi dikkat çekti. Dünkü defilede 68 tek yumurta ikizi podyuma çıktı. Gösteride modeller, aynalı bir duvarla ortadan ayrılmış podyumda birbirinden ayrı şekilde yürüdü. Duvar daha sonra kaldırıldı ve ikizler el ele tutuşarak bir kez daha podyumda boy gösterdi.

Markanın ve defilenin kreatif direktörü Alessandro Michele, defileyi ikiz annelerine, annesi Eralda ve annesinin ikiz kız kardeşi Giuliana'ya adadığını söyledi. Michele "Hepimizin bir başka yüzü var ve bazen o kişiyle karşılaşıp el ele tutuşuyoruz" dedi.

Enflasyon modası

Milano Moda Haftası'nın dikkat çeken bir diger defilesi ise moda evi Moschino imzası taşıyordu. Baştasarımcı Jeremy Scott, dünya ekonomisinin başına dert olan enflasyondan esinlendi.

İngilizcede 'şişirme' anlamına gelen enflasyon temalı tasarımlar hazırladı. Can simitleri ve şişme kolluklar, şık elbiseleri tamamlayıcı unsur haline getirildi. Scott, "Hepimiz boğulacak gibi oluyoruz. Can simitlerine ihtiyacımız var” dedi.

Efsaneler birlikte podyumda

20 Eylül’de başlayan Milano Moda Haftası’nda önceki gün 90’lı yıllara damga vuran mankenlerden Fransa’nın eski First Lady’si Carla Bruni ile İngiliz model Naomi Campbell podyuma çıktı.

Tod’s markasının 2023 İlkbahar Yaz defilesinde boy gösteren 54 yaşındaki Bruni, uzun palto ve iki parçalı bej takım elbiseyle beğeni topladı. 52 yaşındaki Campbell ise Hugo Boss’ın defilesinde kömür rengi göğüs dekolteli takım elbiseyle nefes kesti. Öte yandan, Milano Moda Haftası 26 Eylül’e kadar devam edecek.