23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Giriş: 28.09.2022 15:10 | Son Güncelleme: 28.09.2022 15:38

Türk tasarımcı Zeynep Kartal'ın defilesinin marka yüzü Kraliyet ailesi üyesi Amelia Windsor oldu

İngiliz Kraliyet ailesi üyelerinden manken Lady Amelia Windsor, Türk moda tasarımcısı Zeynep Kartal'ın defilesinde marka yüzü olarak yer aldı ve böylelikle ilk kez bir Kraliyet ailesi üyesi, bir Türk tasarımcının defilesinde podyuma çıktı
Kaynak: AA
Türk tasarımcı Zeynep Kartal'ın defilesinin marka yüzü Kraliyet ailesi üyesi Amelia Windsor oldu - Resim: 1

İngiltere'de yaşayan moda tasarımcısı Kartal, 2023 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu için uluslararası "Li&Fung" firmasıyla yaptığı iş birliği kapsamında, "Noblesse Oblige-Asalet Kuralı" temalı sürdürülebilir koleksiyonla modaseverlerin karşısına çıktı.

Türk tasarımcı Zeynep Kartal'ın defilesinin marka yüzü Kraliyet ailesi üyesi Amelia Windsor oldu - Resim: 2

Başkent Londra'daki White City Place'ta modaseverlerin beğenisine sunulan defilede, Kraliçe 2. Elizabeth'in kuzeni Kent Dükü Prens Edward'ın torunu, Galler Prensi William ve Sussex Dükü Prens Harry'nin kuzeni Lady Amelia Windsor da yer aldı.

Türk tasarımcı Zeynep Kartal'ın defilesinin marka yüzü Kraliyet ailesi üyesi Amelia Windsor oldu - Resim: 3

Kraliyet ailesi üyesi manken Amelia Windsor, sürdürülebilirlik üzerine çalışmalarıyla da tanınıyor. Windsor'ın, Türk moda tasarımcısı Kartal'ın "sürdürülebilir moda" projesine destek vermesiyle, ilk defa İngiliz Kraliyet ailesi üyelerinden biri, Türk modacının defilesinde podyumda yürümüş oldu.

Türk tasarımcı Zeynep Kartal'ın defilesinin marka yüzü Kraliyet ailesi üyesi Amelia Windsor oldu - Resim: 4

Türk tasarımcı Kartal, kumaşlarla sürdürülebilir bir geleceği vurguladı

 Moda tasarımcısı Kartal, defilesinde uzun yıllar titizlikle sakladığı eski koleksiyonlarından kalan kumaşları yeniden kullanıma uygun hale getirerek "ikinci şans" tanıdı.