19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 17.06.2022 13:40 | Son Güncelleme: 17.06.2022 14:02

Eurovision Şarkı Yarışması Ukrayna yerine İngiltere'de yapılacak

Avrupa Yayın Birliği, Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle Eurovision Şarkı Yarışması'nın 2023'te İngiltere'de yapılacağını duyurdu
Eurovision Şarkı Yarışması Ukrayna yerine İngiltere'de yapılacak

Ukrayna’dan Kalusha Orkestra, bu yıl Rusya saldırısı altında olan ülkeleri adına yarıştıkları 66. Eurovision Şarkı Yarışması’nda birinciliği kazandı. Yarışmanın ikincisi ise İngiltere'den Sam Ryder oldu. Kurallar gereği bir önceki yılın kazananlarının bir sonraki yarışmaya ev sahipliği yapmasını gerekiyor. Yarışmanın yapıldığı mayıs ayından bu yana pek çok kişi, savaş koşulları nedeniyle yarışmanın Ukrayna’da değil, İngiltere’de yapılacağını konuşuyordu. 

Güvenlik önlemlerinin sağlanması mümkün değil

Daily Mail'in haberine göre; Avrupa Yayın Birliği bugün Eurovision Şarkı Yarışması'nın gelecek yıl Ukrayna'da düzenlenmeyeceğini duyurdu. The Guardian, etkinliği düzenleyen Avrupa Yayın Birliği'nin (EBU), Ukraynalı kamu yayıncısı UA:PBC ile önümüzdeki yılki etkinlikle ilgili görüşmelerde bulundu. Ancak Ukrayna'nın yarışmaya ev sahipliği yapmak için gereken güvenlik önlemlerini sağlayamayacağına karar veren organizatörler İngiltere ile temasa geçti.  

12 aylık hazırlık süresi gerektiriyor

Eurovision 2023 için BBC ile görüşmeler devam ediyor. Hem savaş koşulları hem de yaşanan son gelişmeler sonrası dünyanın en karmaşık TV prodüksiyonları arasında gösterilen ve 12 aylık hazırlık süresi olan organizasyonun Ukrayna'da yapıl(a)mayacağına kesin gözüyle bakılıyor. İngiltere'nin de bu koşullar altında Eurovision 2023'e ev sahipliği yapmayı istemesi, organizasyonun adresini kesinleştirdi.