29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.07.2023 18:00 | Son Güncelleme: 07.07.2023 23:39

HipHop kültürünün kapıları aralanıyor

Apple “Anlatacak Bir Hikayem var” başlığı altında çıkış yapan genç nesil HipHop şarkıcılarının iPhone ile çekilen müzik videolarını duyurdu
HipHop kültürünün kapıları aralanıyor

Türkiye’de yükselen HipHop kültürüne destek olmak amacıyla başlatılan çalışmada Yalçın Birol’un “Önce Sen Dinle” platformundan çağrı yaptığı HipHop şarkıcılarının eserleri Türkiye’nin yaratıcı müzik insanları yetiştiren en deneyimli müzik eğitim kurumu İstanbul Teknik Üniversitesi Miam İleri Müzik Araştırmalar Merkezi’nin katkılarıyla Dolby Atmos destekli Uzamsal Ses teknolojisi ile kaydedildi. Projede duyurulan 5 yeni HipHop şarkısı bu hafta boyunca Apple Music Göz At bölümüde ve Hip-Hop kategori sayfasında ön plana çıkartılacak. 

Bu projede "Önce Sen Dinle" adlı genç yetenek keşfetme platformu ile MC'ler, Beatmaker'lar ve yönetmenler bir araya getirildi. Genç yetenekler daha sonra, Türkiye'nin ilk Uzamsal Ses ve HipHop Atölyesi’nde İTÜ Miam İleri Müzik Araştırmaları Merkezi'nin destekleriyle çıkış parçalarını kaydetti. Video kliplerini ise sadece iPhone ile çekerek kendi hikayelerini anlatma fırsatı buldu. 

iPhone ile müzik videolarını çeken beş müzisyen Kars, Mithat Dalgıç, Nilhan, Palm J ve Xentix, çekimlerde iPhone kamerasının Hareket modu, Sinematik modu, ağır çekim ve loş ışık gibi farklı özelliklerine odaklandı.

iPhone ile çekilen Müzik videoları

Kars - Gelecekteki Ben
Mithat - Aley
Nilhan - Bilen Bilir
Palm J - Sallan
Xentix - Tozlu Raflarımda Bi Yerde

Uzamsal Ses kayıtlarıyla şarkılar

Kars - Gelecekteki Ben
Mithat - Aley
Nilhan - Bilen Bilir
Palm J - Sallan
Xentix - Tozlu Raflarımda Bi Yerde

Bu içeriklere Apple Music üzerinden ulaşılabiliyor.