29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.04.2023 15:48 | Son Güncelleme: 26.04.2023 17:42

Spotify'da tüm zamanların en çok dinlenen 10 şarkısı

The Weeknd'in hit parçası Blinding Lights'tan Ed Sheeran'ın çok ses getiren Shape of You'suna... İşte Spotify'da tüm zamanların en çok dinlenen ilk 10 şarkısı
Spotify'da tüm zamanların en çok dinlenen 10 şarkısı

Şarkı dinlemekte çoğu insanın tercih ettiği uygulama Spotify, en iyi türleri tek bir çatı altında topluyor. Her gün çok sayıda müzik yayınlanırken, yalnızca birkaç parça dünyanın dört bir yanındaki milyarlarca insanda yankı uyandırarak Spotify'da en çok dinlenen şarkılar listesine giriyor.

Kanadalı sanatçı The Weeknd'in şarkısı Blinding Lights Ed Sheeran'ın Shape of You şarkısını 4 Ocak'ta geçerek Spotify'da dünya genelinde tüm zamanların en çok dinlenen şarkısı oldu. Spotify'da en çok dinlenen ilk 10 şarkı listesinde bakalım kimler listenin diğer sıralarında kimler yer alıyor.

1. Blinding Lights - The Weeknd (3.52 milyar dinlenme)

Çıkış Tarihi: 2019

Bir kulüpte, spor salonunda ya da pijamalarımızla hazırlanırken şarkılarına eşlik etttiğimiz The Weeknd, platformda 3,4 milyardan fazla dinlenen şarkısıyla Spotify'ın en popüler sanatçısı. Blinding Lights'ın coşkulu doğası, 80'lerin sentezi ve dramatik ritimleri onu gerçekten eşsiz kılıyor.

2. Shape of You - Ed Sheeran (3.44 milyar dinlenme)

Çıkış Tarihi: 2017

Hepimiz Ed Sheeran'ın aşk acısı çeken ruhlarımıza mükemmel bir şekilde hitap eden müziğine hayranız. Dancehall ve R&B esintileri taşıyan pop şarkısı Shape of You dünya çapında önemli listelerde bir numaraya yerleşti. Parça, Sheeran'ın arkadaşlarıyla içki içtiği bir barda bir kızla karşılaşmasının ilginç hikayesini anlatıyor. Ksilofon ve gitarın eşlik ettiği ritmik sözler, şarkıyı müzikal bir ziyafet haline getiren pek çok özellikten bazıları.

3. Dance Monkey - Tones And I (2.79 milyar dinlenme)

Çıkış Tarihi: 2019

Dance Monkey'nin klibi şüphesiz görsel bir şölen. Yaşlı bir adamın ailesiyle birlikte bir golf sahasında gizlice dans partisi vermesini konu alıyor. Dance Monkey, mutlu-şanslı bir dans parçasıyla desteklenen özgür ruhlu bir şarkı gibi görünse de kuklalar için yapılan bir benzetme olan 'dans maymunu' terimi şarkıya karanlık bir anlam katıyor.

4. Someone You Loved - Lewis Capaldi  (2.74 milyar dinlenme)

Çıkış Tarihi: 2018

Duygusal melodinin size yitirilen aşkı, hiç gerçekleşmemiş bir romantizmin anılarını hatırlatacağı ve nihayetinde aşka özlem duymanızı sağlayacağı kesin. Şarkının iki klibi var: biri karısının ölümüyle başa çıkmaya çalışan dul bir adamı gösterirken, diğeri Capaldi'nin kayıp aşkını aramak için sokaklarda dolaşmasını anlatıyor. Eğer hala Someone You Love'ı dinlemediyseniz, duygularınızı yatıştırmak için bu piyano şarkısını dinleyin.

5. Rockstar - Post Malone feat 21 Savage (2.65 milyar dinlenme)

Çıkış Tarihi: 2017

Bu şarkı, tüm ürkütücü şeyleri unuttuğunuz ve size sadece anı yaşadığınız 'dünyanın tepesinde' hissini çağrıştırabilir. Post Malone hayranları bu parçayı gerçek bir başyapıt olarak nitelendiriyor. Şarkı aynı anda hem hipnotik, hem havalı, hem de karanlık ve akılda kalıcı. Videosu da bu kadar abartılmaya değer. Rockstar, yayınlanmasının üzerinden altı yıl geçmesine rağmen cazibesini koruyor.

6. Sunflower - Post Malone ve Swae Lee (2.62 milyar dinlenme)

Çıkış Tarihi: 2018

Post Malone'un listedeki ikinci şarkısı, Spider-Man: Into the Spider-Verse filminin soundtrack'inin bir parçası olan Sunflower. Swae Lee'nin müzikal yetenekleriyle vurgulanan hip-hop melodisi kulağa son derece terapi etkisi yapıyor. Video, filmin görüntülerinden oluşuyor ve şarkı sözlerini çizgi roman tarzında sergiliyor. Parça Post Malone & Swae Lee'nin Spoil My Night'tan sonraki ikinci çalışması.

7. One Dance - Drake feat Wizkid ve Kyla (2.59 milyar dinlenme)

Çıkış Tarihi: 2016

Drake'in klasik tarzının tipik bir örneği olan şarkı aşk ve şehvet üzerine. Şarkıcı duygularını müziğine dökmekten asla çekinmiyor. Ancak funky, pop benzeri melodisi onu diğerlerinden ayırıyor ve Drake'in en iyi albümlerinden biri haline getiriyor. Parça romantik bir ilişkiden ve tekrar yola çıkmadan önce başka bir samimi arzuya duyulan özlemden bahsediyor.

8. Closer - The Chainsmokers feat Halsey (2.51 milyar dinlenme)

Çıkış Tarihi: 2016

Chainsmokers, Closer'ın başarısının ardından pop dünyasında bir sonraki büyük çıkış olarak tanındı. Her an ruh halinizi hafifletebilecek rahatlatıcı şarkılardan biri. Şarkı, duygularının henüz yatışmamış olabileceğini fark eden ve bir araya gelmeye karar veren iki eski sevgilinin hikayesini anlatıyor. Nakarat kısmındaki retro tarzı, şarkıyı olağanüstü kılan unsurlardan bazıları.

9. Stay - The Kid Laroi ve Justin Bieber (2.50 milyar dinlenme)

Release year: 2021

Şarkı Billboard Hot 100 listesinde bir numaraya yükselerek Laroi'nin ilk, Justin Bieber'ın ise sekizinci liste başı şarkısı oldu. Şarkının sözleri, sorunlu bir ilişkide kişinin toksik özelliklerinden ve tüm tutulmayan sözlere rağmen partnerlerine kalmaları için nasıl yalvardıklarından bahsediyor. Bieber'ın sözleri de aynı duyguları yansıtıyor. Parçanın en önemli noktası ise sanatçıların son nakaratta güçlerini birleştirerek hep bir ağızdan şarkı söylemeleri. Stay, Bieber'ın altıncı stüdyo albümü Justice'te yer alan Unstable'dan sonra ikilinin ikinci ortak çalışması oldu.

10. Believer - Imagine Dragons (2.46 milyar dinlenme)

Release year: 2017

Believer Spotify'da en çok dinlenen ilk on şarkı arasına girmeyi başaran son parça oldu. Amerikalı rock grubunun şarkısı en derin, en karanlık zamanlarınızın üstesinden gelmek ve acınızı bir güç kaynağı haline getirmekle ilgili. Şarkı Billboard yılsonu listelerinde zirveye yerleşti ve ABD'de 2017'nin en çok satan ilk beş şarkısı arasında yer aldı. Şarkı, CW'nin Riverdale dizisi de dahil olmak üzere reklamlarda ve dizilerde sık sık yer aldı.