18 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.07.2024 00:00 | Son Güncelleme: 23.07.2024 00:23

Adaylıktan çekilen Biden hala Trump'ın hedef tahtasında

ABD Başkanı Joe Biden'ın sürpriz bir kararla adaylıktan çekildiğini sosyal medya hesabından duyurması sonrası rakibi Donald Trump Biden'a sert sözlerle yüklenmeye kaldığı yerden devam ediyor
Fotoğraf: Haiyun Jiang/The New York Times
Fotoğraf: Haiyun Jiang/The New York Times

Michael Gold / The New York Times

ABD Başkanı Joe Biden'ın yeniden seçilme kampanyasını sonlandırdığını açıklamasından kısa bir süre sonra, eski Başkan Donald Trump Pazar günü öğleden sonra sosyal medyada onu kınayan güçlü bir saldırı yayınladı. Sonraki saatlerde birkaç tane daha paylaştı.

Pazartesi gününe uyanan Trump yine durmadı ve “Bugün yeni bir gün ve Joe Biden dün yarışı bıraktığını hatırlamıyor!” ifadelerini kullandı ve bu mesajı kendi sosyal medya sitesi Truth Social'da paylaştı.

Harris adaylığa yürüyor, hedefte hala Biden var

Biden'ın yarış dışı kalmasına ve Demokratlardan bir dizi destek alan ve partinin adayı olmak için ilk favori olan Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i desteklemesine rağmen Trump, Biden'a yönelik saldırılarını sürdürdü ve tanıdık bir iletişim yöntemine sarıldı: Sosyal medya.

Biden'ı beceriksiz, unutkan ve anti-demokratik olarak nitelendirdiği bir dizi eleştiri yağmuru, Cumhuriyetçi başkan adayı Trump'ın Beyaz Saray'da belirlediği bir modeli takip etti. Trump, basın toplantısı ya da televizyon açıklamaları yerine sık sık tercih ettiği sosyal medya platformu Truth Social'ı aktif bir şekilde kullanmayı sürdürüyor.

Biden'ın açıklamasından bu yana yaptığı paylaşımlarda Trump şu ana kadar Harris'i ya da çeşitli noktalarda adaylık için olası seçenekler olarak adı geçen diğer popüler Demokratları doğrudan hedef almadı.

ABD tarihindeki en kötü başkan

Bunun yerine Trump, Biden'a yıllardır yaptığı saldırıları büyük ölçüde yineleyen saldırılara geri döndü. Biden'ın Başkan olarak hizmet etmeye uygun olmadığını ve ABD tarihindeki en kötü başkan olduğunu yazdı.

Diğer paylaşımlarda ise komplo teorilerine yer verildi. Trump, Biden'ın danışmanlarının, doktorlarının ve medya haberlerinin Biden'ın sağlığıyla ilgili gerçeği kamuoyundan sakladığını kanıt olmadan iddia etti. Ve iki kez Çarşamba günü Covid-19 testi pozitif çıkan Biden'ın aslında hastalığı hiç geçirmediğini iddia ederek virüsün Biden'ın yarıştan çekilmesi için bir bahane olduğunu öne sürdü.

Biden'ın geçen ay Demokratların adaylığına olan güvenini sarsan kötü tartışma performansının ardından kenara çekilme konusundaki isteksizliği kapsamlı bir şekilde rapor edildi.

Trump yeni hedefini bulmakta zorluk yaşıyor

Trump'ın paylaşımları bir ölçüde kendisinin ve kampanyasının yıllarca Biden'a yüklendikten sonra saldırılarını başka bir rakibe odaklamakta karşılaşacağı zorluğu gösteriyor.

Pazartesi günü Trump, Demokratların bir bütün olarak anti-demokratik olduğunu, çünkü partinin “ön seçimlerde kazandıktan sonra yarışı Biden'dan çaldığını savundu. Ön seçim kampanyasında göstermelik bir muhalefetle karşılaşan Biden, münazara performansından endişelenen Demokratların haftalar süren baskısının ardından yarışı bıraktı.

Trump'ın paylaşımları, münazaranın hemen ardından gösterdiği göreceli itidalin sona erdiğinin en son göstergesiydi.

©️ 2024 The New York Times Company