08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.07.2024 21:50 | Son Güncelleme: 23.07.2024 22:00

Harris'e desteğini açıklayan George Clooney: Biden demokrasiyi kurtardı

Aktör ve Demokratlara bağış toplayan George Clooney Salı sabahı Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in başkan adaylığını destekledi ve Başkan Joe Biden'a yarıştan çekilme kararı aldığı için teşekkür etti
Harris'e desteğini açıklayan George Clooney: Biden demokrasiyi kurtardı

Maya King / The New York Times

"Başkan Biden gerçek liderliğin ne olduğunu gösterdi. Demokrasiyi bir kez daha kurtarıyor” diyen Clooney “Hepimiz Başkan Yardımcısı Harris'i tarihi görevinde desteklemek için elimizden geleni yapmaktan büyük heyecan duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Clooney'nin desteği ilk olarak CNN tarafından duyuruldu.

Clooney'nin açıklaması, The New York Times'ta kaleme aldığı ve Biden'a Demokratların başkan adayı olarak kenara çekilmesi çağrısında bulunduğu sert makalenin üzerinden iki hafta geçmeden geldi.

Başkanın kötü tartışma performansı ve ABC'den George Stephanopoulos ve NBC'den Lester Holt ile yaptığı röportajlar da dahil olmak üzere Demokrat seçmenler ve bağışçılar üzerinde seçimi kazanmak adına çok az güven verdi.

Pazar günü başkanlık kampanyasını askıya almasından bu yana Biden, Demokratlar ve dünya çapında birçok siyasi isim tarafından övgüyle karşılandı.

Parti ayrıca Biden'ın yarıştan ayrıldıktan kısa bir süre sonra desteklediği Harris'in arkasında da hızla birleşti. Başkan Yardımcısı, Pazar günü başkanlık kampanyasını resmen başlattığından bu yana 100 milyon dolardan fazla bağış topladı.

© 2024 The New York Times Company