27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.05.2022 17:58 | Son Güncelleme: 24.05.2022 18:40

Kendrick Lamar’ın albümü yılın en büyük açılışını yaptı

Kendrick Lamar 5 sene aradan sonra çıkardığı albümü 'Mr. Morale & the Big Steppers' ile yılın en büyük açılışını yaptı. Ancak Harry Styles yakın zamanda Lamar’ın rekorunu kırabilir. Morgan Wallen tam bir yıldır Billboard’un İlk 5’inden düşmedi
Kendrick Lamar’ın albümü yılın en büyük açılışını yaptı

Ben Sisario / The New York Times

Kendrick Lamar 5 sene sonra, bu yılın en büyük açılışıyla bir numaraya oturan Mr. Morale & the Big Steppers albümüyle döndü. Ancak Harry Styles’ın albümü daha da büyük bir yankı dahi yaratabilir. Daha önce MRC Data olarak bilinen müzik veri inceleme hizmeti Luminate'e göre Lamar’ın yeni albümü platformlarda 343 milyon tıklama aldı ve ABD’de daha ilk haftasında 295 bin 500 satışa eş değer bir performans sergiledi.

Bad Bunny ile rekabet

Bu rakamla, geçen hafta “Un Verano Sin Ti” albümü ile 274 bin satışa ulaşan Bad Bunny’i geride bıraktı. Bad Bunny’nin albümü 357 milyon tıklama ile platformlarda daha iyi bir performans sergiledi. Bu alandaki rekor halen kendisinde.

Lamar daha büyük bir genel sayı elde etti çünkü Mr. Moral albümü Un Verano'dan üç katı aşkın seviyede satıldığı için Lamar’ın genel toplamı daha yüksek oldu. Lamar yaklaşık 35 bin 500 adet albüm satarken Bad Bunny 11 bin 500 civarında kaldı.

Styles fırtına gibi geliyor

Ancak geçen hafta piyasaya sürülmesinden hemen sonra platformları domine eden ve plağının da büyük bir hit olması beklenen Styles'ın Harry's House'u iki albümüde gölgede bırakacağa benziyor.

Listede son durum

Un Verano Sin Ti ikinci haftasında 2 numaraya düştü. Atlanta’lı rapçi Future'ın iki hafta önce 1 numaradan açılış yapan I Never Liked You şarkısı bir sıra gerileyerek 3 numara oldu.

K-pop grubu Tomorrow X Together Minisode 2: Perşembe’nin Çocuğu adlı beş parçalı, 15 dakikalık bir EP’si ile 4. sıraya yükseldi. Platformlarda pek dinlenmedi ancak çoğu CD olmak üzere 65 bin 500 albüm sattı. Minisode 2'nin fiziksel albümü, Target ve Barnes & Noble mağazalarına özel olanlar da dahil olmak üzere sekiz farklı koleksiyon ile piyasalara girdi.

Morgan Wallen'ın Dangerous: The Double Album listedeki 71. haftasında 5 numara. Albüm bir yıldır Billboard'un İlk 5'inden düşmedi.

Yine bu hafta, Florence + the Machine'in "Dance Fever"ı 7 numaradan, Black Keys'in Dropout Boogie'si ise 8 numaradan giriş yaptı.

© 2022 The New York Times Company