20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 19.09.2022 12:11 | Son Güncelleme: 19.09.2022 12:20

New York Times gişe liderini yazdı: The Woman King 19 milyon dolarla sürpriz yaptı

Hafta sonu vizyona giren The Woman King, ilk haftasında 19 milyon dolarla açılış yaparak gişe analistlerini şaşırttı
New York Times gişe liderini yazdı: The Woman King 19 milyon dolarla sürpriz yaptı

Brooks Barnes / The New York Times

Her zaman gişe liderleri, devam filmleri ya da süper kahraman filmleri olmak zorunda değil. Başrolünde Viola Davis'in yer aldığı orijinal bir savaş draması olan The Woman King, hafta sonu 19 milyon dolarlık güçlü bir bilet satışına ulaştı. Film, analistlerin beklentilerini yüzde 25 aştı. 

Film, Clint Eastwood'un 2016'daki Sully filminden bu yana benzer bir film için en iyi eylül açılışını yakaladı. Senaryosunu Dana Stevens’ın yazdığı ve Gina Prince-Bythewood’un yönettiği The Woman King, 1800'lerde Afrika'da tamamı kadınlardan oluşan savaşçı birliği olan Agojie'ye odaklanıyor.

İyi eleştiriler aldı

Filmin fragmanı ve yayınlanan önizlemeler, köle ticaretinin bazı yönlerini göz ardı ettiği veya görmezden geldiği endişeleri üzerine sosyal medyada tartışmalara yol açtı. Ancak The Woman King çok iyi eleştiriler aldı. Daha da önemlisi, bilet alanlar CinemaScore’un çıkış anketlerinde filme A-plus notu verdi. Bu da insanların birbirine “Gidip görmelisin” diyeceğinin bir işareti. 

Gişe analistleri, önümüzdeki haftalarda daha yaşlı izleyiciler için çok az rekabet olsa da, The Woman King’in nihayetinde ABD ve Kanada'da 100 milyon dolar civarında bir gelir elde edebileceğini söyledi. The Woman King, pazarlama hariç yaklaşık 50 milyon dolara mal oldu ve bu masrafları Sony ve eOne paylaştılar. Sony'ye göre The Woman King seyircisinin yaklaşık yüzde 58'i 35 yaşından büyük, yüzde 39'u ise 45 yaşından büyüktü. Seyircilerin yüzde 59’unu siyahiler oluştururken ikinci en büyük grupta beyazlar yer alıyor. 

Barbarian filmi ise bu hafta 6,3 milyon bilet sattı. Toplamda iki haftada 20,9 milyon dolar bilet satışına ulaşan film haftasonu ABD gişesinde ikinci oldu. Düşük bütçeli Pearl, 3,1 milyon dolar toplayarak üçüncü sırada yer aldı.

The Woman King fragmanı

© 2022 The New York Times Company