20 Nisan 2024, Cumartesi
Giriş: 15.03.2023 15:48 | Son Güncelleme: 15.03.2023 16:32

New York Times moda editörleri seçti: Oscar'ın en iyi 21 stili

New York Times moda editörleri, 95. Akademi Ödülleri'ne damga vuran en iyi 21 görünümü seçti (Fotoğraflar: Jutharat Pinyodoonyachet/The New York Times)
New York Times moda editörleri seçti: Oscar'ın en iyi 21 stili - Resim: 1

The Styles Desk / New York Times

Geleneksel kırmızı halının yerini alan yeni şampanya rengi halısı sayesinde 95. Akademi Ödülleri'nde yıldızların kıyafetlerinde tercih ettiği renkler öne çıktı. Adaylar ve konuklar törene gelmeye başladığında gökkuşağının her rengi de ortaya çıktı. Angela Bassett mor, Dwayne Johnson pembe renkle geldi. Cate Blanchett mavi, Sandra Oh turuncu ve Fan Bing Bing yeşil giyiyordu. Kostüm tasarımcısı Ruth E. Carter tarafından giyilen sarı ve model Cara Delevingne tarafından giyilen kırmızı elbiseler de yelpazeyi tamamlıyordu.

Ancak gecenin en popüler rengi beyaz oldu. Michelle Yeoh, Michelle Williams, Andrea Riseborough, Harry Shum Jr, Paul Mescal, Emily Blunt ve Mindy Kaling beyaz giydi. Jamie Lee Curtis, Ariana DeBose, Zoe Saldana ve Eva Longoria da beyaz tonlarında kıyafetler giydi ve bu kıyafetlerden bazıları ışıldıyordu.

Kıyafet tercihlerinin olimpiyatı sayılabilecek bir etkinlikte, en iyi kimin göründüğünü sormak biraz hileli bir soru çünkü herkes göz alıcı görünüyordu. Kıyafetlerin tam listesine bir göz atmak bunu açıkça ortaya koyuyor. Yine de aşağıdaki 21 görünümde, onları çoğundan daha fazla öne çıkaran küçük ekstra bir şey vardı.

New York Times moda editörleri seçti: Oscar'ın en iyi 21 stili - Resim: 2

Cate Blanchett: En Ölçülü!

Tár filminde bir orkestra şefi rolünü üstlenen aktris, Louis Vuitton'un arşivinden zarif bir şekilde ipek bir eteğin içine sokulmuş güçlü kadife bir üstle geldiğinde izleyicilere kırmızı halının da bir maestrosu olduğunu hatırlattı.

New York Times moda editörleri seçti: Oscar'ın en iyi 21 stili - Resim: 3

Danai Gurira: En topuzlusu!

Aktrisin elbisesinin kare yakası gücü yansıtıyordu. Larry Sims tarafından şekillendirilen ve Gurira'nın kendisini en Afrikalı haliyle hissettirdiğini söylediği yerçekimine meydan okuyan saçları da öyle.

New York Times moda editörleri seçti: Oscar'ın en iyi 21 stili - Resim: 4

Harry Shum Jr: En asimetrik!

Aktör, geleneksel olarak kadın giyimi yapan bir firma olan Adeam'ın özel smokinini "Doğu Batı ile buluşuyor" şeklinde tanımladı. Daha bol kesim, asimetrik yaka, lacivert biye ve kuşağı, onu ortalama bir penguen takımından daha eğlenceli kılan unsurlardı.