23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.10.2022 11:31 | Son Güncelleme: 12.10.2022 13:11

New York Times: Tom Brady ve Gisele Bundchen boşanma avukatı tuttu

NFL tarihinin en büyük oyun kurucularından biri olarak kabul edilen Tom Brady ile süper model Gisele Bündchen ayrılıyor. New York Times boşanma avukatı tutan ünlü çiftin ilişkilerini mercek altına aldı
Fotoğraf: Benjamin Norman/The New York Times
Fotoğraf: Benjamin Norman/The New York Times

Anna Grace Lee / The New York Times

Tom Brady ve Gisele Bündchen'in evliliğiyle ilgili bir süredir devam eden magazin ve hayran spekülasyonlarının ardından çiftin boşanma avukatı tuttuğu açıklandı. İlk olarak New York Post gazetesi birden fazla kaynağa dayanarak çiftin avukat tuttuğunu ve boşanmanın mali ve kişisel detaylarını çözmeye başladıklarını yazdı. Çiftin temsilcileri yapılan yorumlara yanıt vermedi. The Post, son aylarda evlilikteki sorunları takip ediyordu ve birçok kişi Brady'nin oynadığı 22 sezonun ardından futbol kariyerini bırakma kararı alıp sonrasında vazgeçmesi nedeniyle kavga ettiklerini düşünüyordu.

Boşanıp boşanmayacakları merak konusu

Yaklaşık 13 yıldır evli olan ikili 15 yıldan uzun süredir birlikte ve kamuoyunun gözde çiftleri arasında. İkilinin avukat tutması boşanma davası açtıkları anlamına gelmese de, ilişkilerinin detayları ve bunun Brady'nin uzun futbol kariyerine nasıl etki ettiği uzun zamandır hayranları tarafından merak ediliyor. 

Brady zirveye çıkarken, Bündchen çocuklara odaklandı

Brady, yedi Super Bowl galibiyeti ve NFL tarihinde en çok gol atan ve en çok yarda geçen kişi olarak futbolun hatrı sayılır oyun kurucularından biri. 2022 yılında Forbes'un en çok kazanan NFL oyuncuları listesinde 1 numaraydı. Bündchen ise dünyanın en tanınan yüzlerinden biri ve piyasa da kendine ait rekorlara sahip. 2018 yılı itibariyle, bin 200 dergi kapağında ve 450 moda başyazısında yer aldı. 2018 tarihli kitabı Lessons'a göre yaklaşık 500 defilede yürüdü. My Path to a Meaningful Life adlı kitabından bir bölüme göre de 2016 yılında dünyanın en çok kazanan ve en zengin modeli oldu. 42 yaşındaki Bündchen evlilikleri boyunca kocası kariyerinde yeni zirvelere ulaşırken, işinden bir adım geri çekilerek ailelerine odaklandı.

İlk randevudan evliliğe

2006 yılında ilk randevularını gerçekleştiren çift 2009 da nişanlandıklarını basına duyurdu. Bündchen konuyla ilgili açıklamasında "Bana evlenme teklif ettiğinde, evimi su bastığına dair bir hikaye uydurdu ve ben de durumu düzeltmek için oraya koştum. Oraya gittiğimde tüm dairenin her yerinde mumlar ve gül yaprakları vardı. Sonra evlenme teklif etmek için dizlerinin üzerine çöktü" hikayesini anlattı. Çift yine aynı yılın şubat ayında evlendi.

50 yaşına kadar oynayabilir mi?

2021'in Eylül ayında Buccaneers'ın YouTube kanalında yayınlanan bir videoda Brady ve Patriots'la Buccaneers'in formalarını giyen Rob Gronkowski, kendileri hakkında Google'da en çok aranan sorulardan bazılarını yanıtladı. Tom Brady 50 yaşına kadar futbol oynayabilir mi? sorusuna o zamanlar 44 yaşında olan Brady oynayabileceğini söyleyerek cevap verdi. Gronkowski bu cevaba karşılık olarak " Gisele, Tom'un 50 yaşına kadar oynamasına izin verecek mi?" diye sordu. Brady gülerek bunun iyi bir soru olduğunu söyledi ve bu sorunun cevabı tabi ki hayır olacak dedi. Videoya yapılan tüm ligin şimdi Giselle'i ikna etmesi gerektiği şakasını yapan bir yorum binden fazla beğeni aldı.

12 yıldır evi o idare etti

Ekim 2021'de hazırlanan "Let’s Go! With Tom Brady, Larry Fitzgerald and Jim Gray" adlı podcast'inin bir bölümünde Brady'ye kariyeriyle aile hayatı arasında nasıl denge kurduğu soruldu. Brady, "Sanırım eşim uzun süredir evi idare ediyor ve bence başarmak istediği şeyler var. Son 10, 12 yıldır çok fazla çalışmadı, sadece ailemizi büyüttü ve Boston'da bir yaşam sürmeye kendini adadı. Sonra Florida'ya taşındı. Ama bu bir sorun ve emekli olma zamanı geldi demeden uzlaşılması çok zor bir durum. Bence artık bura da sona yaklaşıyoruz, bu yüzden çocukların hiçbir şeyini kaçırmak istemiyorum" diyerek soruya cevap verdi

Kariyerini bitirmesini istedi mi?

Bu yıl söylentilerin başlamasıyla hayranlar ve medya bazen Bündchen'i kocasının futboldan emekli olmasını istediğini yansıtan söylemlerde bulundu. Eylül ayında Elle'e verdiği bir röportajda Bündchen, yazarın kaleme aldığı yazı hakkında böyle bir ithamda bulunmasının cinsiyetçilikten kaynaklandığını söyledi.

"Brady'nin herkes için mantıklı karar alması lazım"

Bündchen konu hakkında; açıkçası endişelerim var Amerikan futbolu çok şiddetli bir spor ve çocuklarım var. Onun daha fazla bizimle vakit geçirmesini istiyorum" dedi. Brady ile bu konuşmaları defalarca yaptığını söyleyen Bündchen, Tom'un herkes için işe yarayan bir karar vermesi gerektiğini düşündüğünü dile getirdi. Brady'nin Ağustos ayında birkaç gün antrenman kampına katılmaması söylentileri güçlendirdi. Bir basın toplantısında Brady, gelecek sezon için antrenmanların bir kısmını neden kaçırdığı sorulduğunda üzgün görünüyordu. Brady bu soruya "Bu tamamen kişisel, herkesin uğraştığı farklı durumlar var. Hepimizin hayatında kendine özgü zorluklar var" diyerek cevap verdi.

"Şimdi sıra bende"

Bündchen Elle için kaleme aldığı yazıda son on yılını değerlendirdi. Çocuklarının büyümesi için sevgi dolu bir ortam yaratarak ve Brady'yi destekleyerek ailesiyle çok zaman geçirdiğini, ancak hayatının yeni bir dönemine hazır hissettiğini söyledi. Bündchen "Bir anne ve bir eş olarak bu şekilde kendimi çok tatmin olmuş hissediyorum şimdi sıra bende" diyerek ilişkileri hakkında bir karara vermiş görünüyor.

© 2022 The New York Times Company