19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.08.2024 09:43 | Son Güncelleme: 19.08.2024 09:47

New York Times yazdı: Biden'ın siyasete vedası kongre sahnesinde başlayacak

ABD'de seçim yarışından çekilen Başkan Joe Biden, bu hafta başlayacak Demokrat Parti'nin kongresinde yapacağı konuşmayla siyaset sahnesine resmi olarak veda edecek. New York Times'a konuşan yardımcıları görev süresinin kalanını yoğun dış gündeme ve ekonomiye ayıracağını söyledi
New York Times yazdı: Biden'ın siyasete vedası kongre sahnesinde başlayacak

Katie Rogers / The New York Times

Başkan Joe Biden'ın ulusal siyasetteki yarım yüzyıllık vedası bugün Chicago'daki Demokratik Ulusal Kongre'de sahneye çıkmasıyla başlayacak. Biden'ın yardımcılarına göre Başkan, Demokratların yeni adayı olan Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in, başlattığı kampanyayı tamamlayacak en iyi kişi olduğunu söyleyecek. Söz konusu yardımcılar, planlara dair açıklama yapma yetkileri olmadığı için isimlerinin açıklanmaması koşuluyla konuştular. 

Bir aydan kısa bir süre önce yarışı bırakan ve kampanyasının anahtarlarını Harris'e teslim eden Biden için acı tatlı bir an olacak. Ancak yardımcıları, Harris'i destekleyen ve etrafındaki ivmeyi takdir eden Biden'ın kampanya programını hızlandırmayı planladığını söyledi. Biden ayrıca, tek dönemlik bir başkan olmasına karşın, corona virüs pandemisi sırasında ülkeyi ekonomik bir sarmaldan çıkaran kişi olarak mirasını sonlandırmaya odaklanmış durumda. Biden'ın açıklamaları, 2020'de kendisinin seçilmesiyle “demokrasinin galip geldiğini” ve Harris ile yardımcı adayı Minnesota Valisi Tim Walz'ın kasım ayında kazanmasının “demokrasinin korunduğu” anlamına geleceğini ortaya koymak adına önemli olacak.

Yardımcıların söylediğine göre Biden konuşmanın hemen ardından kongreyi Harris ve Walz'a devretmek istiyor. Biden konuşmadan önce first lady Jill Biden'ın kısa bir konuşma yapması planlanıyor. Kongrenin ilk günündeki diğer konuşmacılar arasında 2016 Demokrat adayı Hillary Clinton da yer alacak. Programları hakkında bilgi sahibi bir kişiye göre, kocası eski Başkan Bill Clinton'ın çarşamba günü konuşması planlanıyor. Biden'ın yardımcıları, Biden'ın görev süresinin geri kalanının maliyetleri düşürmek ve mevzuatı uygulamak için çalışarak geçirileceğini ve dolu bir dış politika gündemi içereceğini söyledi.

© 2024 The New York Times Company