20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Giriş: 03.09.2024 09:40 | Son Güncelleme: 03.09.2024 10:16

New York Times yazdı: İsrail’deki grev ve protestolarda neler yaşandı?

İsrail'de, hükümetin Gazze'de tutulan rehinelerin serbest bırakılmasını öngören bir anlaşmayı kabul etmesini talep eden protestocular, ülkenin aylardır gördüğü en büyük gösterilerden birini düzenledi. New York Times muhabirleri birçok sektörün de greve gittiği protestolarda neler olduğunu yazdı
New York Times yazdı: İsrail’deki grev ve protestolarda neler yaşandı? - Resim: 1

Adam Rasgon, Gabby Sobelman ve Aaron Boxerman / New York Times

Hükümetin Gazze Şeridi'ndeki savaş stratejisini protesto etmek amacıyla yapılan kısa süreli eylem binlerce kişinin birkaç saatliğine iş bırakmasına neden olurken, bazı sektörlerde grevin etkileri daha az hissedildi.

(Fotoğraf: Sergey Ponomarev/The New York Times)

New York Times yazdı: İsrail’deki grev ve protestolarda neler yaşandı? - Resim: 2

Çok sayıda kişi sabah saatlerinde İsrail'in orta kesimindeki Rehovot kasabasının girişinde barışçıl bir protesto gösterisi düzenlerken polis memurları da normalden çok daha az olan trafiği onların etrafından yönlendirdi. Yoldan geçen arabaların çoğu destek için korna çaldı. Rehovot'un ana caddesinde, birçoğu İsrail bayrakları, diğerleri sarı bayraklar ve sarı balonlar taşıyan yüzlerce protestocu yürüdü. Dükkan ve kafelerin çoğu kapalıydı. Neredeyse hepsinde 7 Ekim saldırılarında rehin alınan ve halen Gazze'de esir tutulan Rehovotlu asker Nimrod Cohen'in posterleri vardı.

(Fotoğraf: Sergey Ponomarev/The New York Times)

New York Times yazdı: İsrail’deki grev ve protestolarda neler yaşandı? - Resim: 3

Kudüs'te grevin izleri daha az belirgindi. Pek çok market, restoran ve mağaza açıktı. Şehirdeki büyük bir açık hava pazarı olan Mahane Yehuda'da kuruyemişçiler, meyve ve sebze satıcıları ve fırınlar müşterilere hizmet veriyordu. Sadece birkaç dükkan kapalıydı.

(Fotoğraf: Sergey Ponomarev/The New York Times)

New York Times yazdı: İsrail’deki grev ve protestolarda neler yaşandı? - Resim: 4

Bir şarap dükkânı sahibi olan 60 yaşındaki Yaakov Levi, rehinelerin serbest bırakılmasını destekleyen protestolarla özdeşleştiğini ve Başbakan Binyamin Netanyahu'nun rehinelerin özgürlüğünü sağlamak için yeterince çaba göstermediği görüşüne katıldığını söyledi. Ancak grev yapmanın etkisiz olduğunu savundu.

(Fotoğraf: Avishag Shaar-Yashuv/The New York Times)