08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.07.2024 16:00 | Son Güncelleme: 19.07.2024 16:02

New York Times yazdı: Trump'ın seçim kampanyasında aile portresi tamamlandı

ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump'ın seçim kampanyasının başında bu yana ortalıkta çok görülmeyen Melania ve Ivanka Trump, Cumhuriyetçi Ulusal Kongre'ye gelerek parti içindeki etkilerini gösterdiler. New York Times, Trump'lar için siyasetin aile işi olduğunu yazdı
Fotoğraf: Kenny Holston/The New York Times
Fotoğraf: Kenny Holston/The New York Times

Rebecca Davis O’Brien ve Michael Gold / The New York Times

Trump Ailesi'nin birlik tablosu neredeyse tamamlandı: Melania Trump, Ivanka Trump ve eşi Jared Kushner ile birlikte Cumhuriyetçi Ulusal Kongre'de salonun arka tarafındaki VIP koltuklarına oturdu. Geçen dört yıl içinde zaman zaman Trump'ların siyasi iç bölgelere sürgün edilebileceği düşünülüyordu. Ancak bu hafta yaşananlar, ailenin modern Cumhuriyetçi Parti'nin merkezinde her zamankinden daha fazla yer aldığını açıkça ortaya koydu. 

Siyaset aile işi haline geldi. Donald Trump Jr. ve Eric Trump kongrenin demirbaşları oldular. Eric'in eşi Lara Trump salı günü Cumhuriyetçi Parti'nin eş başkanı olarak konuştu. Donald Trump Jr'ın genç kızı Kai, genç Trump'ın uzun süredir nişanlısı olan Kimberly Guilfoyle'un ardından çarşamba gecesi konuştu. Donald Trump'ın küçük kızı Tiffany Trump da pazartesi günü dinleyiciler arasındaydı.

Kampanya boyunca yoktular

Ancak Trump'ın eşi, en küçük oğlu ve büyük kızı sadece bu hafta değil, kampanya boyunca dikkat çekici bir şekilde ortalıkta yoktu. 18 yaşındaki Barron Trump perşembe gecesi aile koltuklarında görünmedi. Siyaseti ve eşiyle olan ilişkisi uzun zamandır büyük ilgi çeken Melania Trump, bu kampanyanın büyük ölçüde dışında kaldı. Trump'la birlikte bilinen son siyasi görüntüsü, mart ayındaki Süper Salı'da birlikte ön seçim oylarını kullanmaya gittikleri zamandı. Ertesi hafta Trump adaylığı garantiledi.

Trump sahneye çıktığında Melania Trump, başkan yardımcısı olarak seçtiği JD Vance'in yanında oturuyordu. 42 yaşındaki Ivanka Trump, 2016 ve 2020'deki kongrelerde Donald Trump'ı tanıtmıştı. Beyaz Saray'da babasının kıdemli danışmanıydı. Bu kez, adaylığının başlangıcında kendisinin dahil olmayacağını söyledi. Üç çocuk annesi Ivanka Trump aile hayatına odaklandı ve kampanya sürecinde yer almadı.

©️ 2024 The New York Times Company