19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Giriş: 07.05.2024 12:51 | Son Güncelleme: 07.05.2024 12:54

NYT'nin moda editörleri seçti: Met Gala'nın enleri

Modanın en büyük gecesi Met Gala bu yıl zamanın bahçesi temasıyla düzenlendi. Geceye Zendaya, Kim Kardashian ve Tyla gibi isimlerin kıyafet tercihleri damga vurdu. New York Times'ın moda editörleri gecenin enlerini belirledi (Fotoğraflar: Nina Westervelt - Amir Hamja / New York Times)
NYT'nin moda editörleri seçti: Met Gala'nın enleri - Resim: 1

The Styles Desk / The New York Times

Dün sabah New York'taki Metropolitan Sanat Müzesi'nde düzenlenen Met Gala'ya ilişkin en büyük sorulardan birinin yanıtı ortaya çıktı. Vogue ve diğer Condé Nast yayınlarının çalışanlarını temsil eden sendikanın üyeleri, Vogue editörü Anna Wintour tarafından organize edilen galaya yönelik tehditlerine devam edecekler miydi?

Hayır: Condé Nast ile sendika liderleri arasında etkinlikten saatler önce geçici bir sözleşme anlaşmasına varıldı. Diğer sorular hala cevapsızdı: Hangi ünlüler gelecek? Konuklar Zamanın Bahçesi temasının kıyafet kurallarını nasıl yorumlayacaktı? 

Bu sorular da katılımcılar arabalarından inip galaya doğru yol almaya başladıklarında yanıt buldu. Emily Ratajkowski, Pamela Anderson ve Dan Levy gibi yıldızlar halıya çıkarken bazı kıyafet temaları da netleşti. Bunlar arasında çiçek baskıları ve süslemeler, özenli başlıklar ve daha çok cennet bahçelerini andıran teni ortaya çıkaran kıyafetler vardı.

Modanın odak noktası olduğu bir etkinlikte, kırmızı halıda (ya da bu yılki Met Gala'da olduğu gibi yeşilimsi bir halıda) öne çıkmak daha zor olabilir. Ancak bu 20 kişiyi, iyi ve o kadar da iyi olmayan nedenlerle unutması zor olacak.

NYT'nin moda editörleri seçti: Met Gala'nın enleri - Resim: 2

Zendaya: En havalı mavi!

Bu yılki galanın beş sunucusundan biri olan aktris, halıya tavus kuşu paletini anımsatan mavimsi yeşil tonlarında John Galliano'nun Maison Margiela koleksiyonundan bir elbisesiyle çıktı ve başlığından çıkan tüyler bu benzetmeyi daha da güçlendirdi.

NYT'nin moda editörleri seçti: Met Gala'nın enleri - Resim: 3

Gigi Hadid: En karmaşık!

Modelin Thom Browne imzalı elbisesinin eteği dekonstrükte edilmiş beyaz takım elbise ceketlerinden yapılmış gibi görünüyordu. Sarı çiçek süslemeleri galanın kıyafet kurallarına selam gönderiyordu.

NYT'nin moda editörleri seçti: Met Gala'nın enleri - Resim: 4

Donald Glover: En eriyen

Aktör koyu renk gömleği ve kravatının üzerine karamel renkli bol bir Saint Laurent takım giydi ve adeta elbisesi eriyor gibi görünüyordu.