29 Mart 2024, Cuma
Giriş: 08.12.2022 12:30 | Son Güncelleme: 08.12.2022 12:42

The New York Times yazdı: 2022'nin en iyi dizileri

Yeni yıla sayılı günler kala New York Times, 2022'ye damga vuran dizi ve televizyon programlarını yazdı. İşte ne izleyeceğine karar veremeyenler için rehber niteliğindeki o seçki...
The New York Times yazdı: 2022'nin en iyi dizileri - Resim: 1

James Poniewozik, Mike Hale, Margaret Lyons / The New York Times

"Hoşunuza gidebilecek şeyler" algoritma çağının sloganı oldu. Bunu daha önce izlemiştiniz ama işte size daha iyi olan yeni bir versiyonu. Bu yıl televizyonda çok fazla "Hoşunuza gidebilecek şeyler" vardı. Gerçek hayattan kopyalanmış sınırlı dizilerden oluşan bir tufan. Bunlardan bir tanesini bitirir bitirmez cinayet, bunalım ve dolandırıcılık hakkında başka bir hikayeye yönelmenizi sağladılar. Bu diziler arasında House of the Dragon, The Lord of the Rings: The Rings of Power ve Andor gibi güvenilir dizilerin devamları, önbölümleri ve genişletilmiş halleri var. Yine de en iyisinin iyisi olan diziler  size daha önce görmediğiniz şeyleri verme tutkusuna sahip. Sizi yakanızdan tutar ve "Size bunu göstermem gerek" derler. İşte 2022'de benim için bunu yapan bazı diziler. Bu dizileri seveceğinizi düşünüyorum, sevebilirsiniz:

The New York Times yazdı: 2022'nin en iyi dizileri - Resim: 2

Reservation Dogs (FX on Hulu)
Her yıl en iyi TV listemi alfabetik sıraya göre yapıyorum çünkü çok farklı nedenlerle sevdiğim dizileri numaralandırmak dürüstlükten uzak geliyor. Hâlâ da öyle. Ancak bunun 2022'de televizyonda açık ara en iyi şey olduğunu kabul etmemek de sahtekârlık olurdu. Sterlin Harjo ve Taika Waititi'nin bu dizisi ikinci sezonunda, gençleri kayıplarla boğuşmaya ve umuda tutunmaya ya da gerekirse onu çalmaya çalışırken daha tuhaf, daha komik ve daha yürek parçalayıcı hale geldi. (Hulu'da yayınlanıyor)

The New York Times yazdı: 2022'nin en iyi dizileri - Resim: 3

Abbott Elementary (ABC)
Alfabetik sıraya geri dönüyoruz, ABC'de ABC'ler ve onları öğretenler hakkında bir komedi. Quinta Brunson'ın Abbott'u birçok açıdan tanıdık bir iş ama bize devlet okullarının daha önce görmediğimiz bir yönünü gösterdi. Mükemmel bir oyuncu kadrosu ve ayrıntılara yönelik keskin bir gözle, okullarda hizmet veren insanlara dikkat çekerken, doğrudan kamu hizmetinin içine görmemizi sağladı. (Hulu'da yayınlanıyor)

The New York Times yazdı: 2022'nin en iyi dizileri - Resim: 4

Atlanta (FX), Better Call Saul (AMC), Better Things (FX) ve The Good Fight (Paramount+)
Vedalar için iyi bir yıldı. (Meslektaşım Margaret Lyons'un bu yıl sona eren en iyi diziler listesine de bakabilirsiniz). Yeni sona eren klasiklerden oluşan bu dörtlü, TV'de en iyi olanların bir bütünü gibi. Bir anti kahramanın hayatını düzeltme yolculuğu. Bekar bir annenin aile ve evren hakkındaki kendine özgü gözlemleri ve Trump döneminde, sonrasında yaşamın jilet gibi keskin bir yasal fantezisi. (Hulu, AMC+, Hulu, Paramount+'da yayınlanıyor)