25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.10.2022 12:58 | Son Güncelleme: 11.10.2022 17:37

Yetişkin film yıldızı Chloe Cerry'nin Euphoria ile değişen hayatı

The New York Times, Euphoria’nın yıldızı Chloe Cherry’nin yetişkin film yıldızlığından Hollywood'a uzanan hikayesini yazdı
Fotoğraf: JJ Geiger/The New York Times
Fotoğraf: JJ Geiger/The New York Times

Alex Hawgood / The New Times 

18 yaşında, doğduğu Pennsylvania'yı terk eden Chloe Cherry (25) şimdi Hollywood'da iki yatak odalı bir dairede ev arkadaşıyla birlikte yaşıyor...

Şöhret Tırmanışı: Televizyona ilk kez Euphoria dizisi'nin 2. sezonunda çıkan acemi oyuncu Chloe Cherry dizide eroin ve şiddetten kaçamayan bir uyuşturucu satıcısının kız arkadaşı Faye'i canlandırdı. Cherry "Rolü aldığımda bu kadar iyi bir oyunculuk yeteneğim olduğundan hala emin değildim" diyor. Dizinin yaratıcısı Sam Levinson, karakterin daha fazla ekran süresi olması için senaryodaki bazı yerleri yeniden yazmaya devam edince Cherry'nin kendine güveninin arttığını ve aldığı tepkilerin bu kadar büyük olmasının onu hala şaşırttığını söylüyor.

“Hayatı Euphoria kadar sapkın”

Büyük Kırılma: Hayat hikayesi Euphoria'nın herhangi bir bölümü kadar sapkın. 2015 Yılında 18 yaşına girdikten birkaç gün sonra küçük bir kasaba olan Pennsylvania'dan kaçtı ve yetişkin filmi yıldızı olmak için Miami'ye gitti.  O dönemde yetişkin film sektörüne kafayı taktığını söyleyen Cherry, evi terk etmesini ise "Nasıl düzgün bir şekilde kaçılacağını araştırdım. 18 yaşını doldurduğum için sadece evi terk ettiğime dair not bırakmam durumunda kimsenin beni kayıp olarak bildiremeyeceğini ya da aramayacağını öğrendim. Ben de bunu kullandım" diyerek anlatıyor.

Evden kaçıp bir yetenek ajansıyla anlaşan Chloe Cherry daha sonra Los Angeles'a taşındı ve burada yetişkin film sektöründe tuhaf Instagram hikayeleri yazarak dikkatleri üzerine çekti. 

Dizi sonrası 18+ filmleri bıraktı

Dizinin yaratıcısı Levinson'ın Cherry'nin Instagram'ının sıkı bir takipçisi olduğu ve 2019'da bir oyuncu ajansı aracılığıyla kendisine ulaştığı ortaya çıktı. Hatta Cherry ilk başta bunun bir aldatmaca olduğunu düşünüp teklifi reddetti. Gerçeği anlayınca seçmelere katıldı ve yapımcıların beğenisini kazanmayı başardı. Genç oyuncu dizi çekimlerinden sonra yetişkin filmlerinden oynamayı bırakıp, ana akım oyunculukta kariyer yapmaya karar verdi. Cherry süreci "Tüm hayatım boyunca insanların yaptığım şey hakkında hep bir fikri vardı" diye anlatıyor. 

Son Projesi: Euphoria'daki çıkış rolü Cherry'e yeni fırsatlar sundu. Bu bahar Versace ve Ssense için hazırlanan reklam kampanyasında modellik yaptı. Kısa süre önce Dasha Nekrasova'nın başrolde olduğu bir bilim-kurgu draması olan www.RachelOrmont.com'da rol aldı. Ayrıca başrollerini Sza ve Eddie Huang'ın paylaştığı karanlık bir kiralık katil komedisi olan Tuna Melt Film ile anlaştı. Genç oyuncu yeni filmini "Good Times'ın seksi kadınlar hakkında olduğunu hayal edin" diye tanımlıyor.Sektöre değişimi: Hollywood ile yetişkin filmleri endüstrisi arasındaki en büyük fark nedir? sorusuna "Nedense insanlar Hollywood filmleri için para ödüyorlar ama cinsel içerikli filmler için ödemiyorlar" cevabını verdi. Genç oyuncu Hollywood’a geçişimde benim için değişen bir başka şey ise "Eskiden vücudumun nasıl göründüğü konusunda takıntılıydım ama artık öyle hissetmiyorum" diyor. 

© 2022 The New York Times Company