20 Nisan 2024, Cumartesi
Giriş: 22.03.2022 16:29 | Son Güncelleme: 22.03.2022 16:49

22 Mart Dünya Su Günü'nde sular üstündeki hikayelerden ve belgesellerden öneriler

Su olmadan yaşam olmaz. 22 Mart Dünya Su Günü için sular üstündeki hikayelerden ve belgesellerden beş tanesini seçtik...
22 Mart Dünya Su Günü'nde sular üstündeki hikayelerden ve belgesellerden öneriler - Resim: 1

Brave Blue World

Matt Damon dünyanın çeşitli yerlerindeki su krizlerini anlatıyor. Afrika’ya gidip orada gerçekten bir şeyler yapmaya ve yardım etmeye çalışan Damon, belgeselde özellikle Zambiya’daki anılarından besleniyor. Suyun geri dönüşümünün nasıl yapılabileceğinden bahseden belgeselin anlatıcısı da Liam Neeson. (Netflix)

22 Mart Dünya Su Günü'nde sular üstündeki hikayelerden ve belgesellerden öneriler - Resim: 2

Sharkadelic Summer

Ünlü rap şarkıcısı Snoop Dogg 2020 yılında Köpek Balığı Haftası için mikrofon başına geçti ve büyük beyaz köpek balıklarının yaşamı hakkında merak ettiklerini sormaya başladı. Ortaya çıkan vahşi ve mavi belgesel de izlemeye değer. Discovery+ Originals’taki belgesel yalnızca 44 dakika üstelik. (BluTV)

22 Mart Dünya Su Günü'nde sular üstündeki hikayelerden ve belgesellerden öneriler - Resim: 3

25 Litre

National Geographic’in 45 dakikalık belgeseli, Gökhan Özoğuz rehberliğinde olası bir susuz geleceği anlatıyor. Dünyanın en büyük metropolleri gibi İstanbul’u da tehdit eden susuzluk, günde sadece 25 litre su ile yaşamak zorunda kalmaya neden olabilir. Peki bundan kurtulmak için ne yapmak gerekiyor? (beIN Connect)

22 Mart Dünya Su Günü'nde sular üstündeki hikayelerden ve belgesellerden öneriler - Resim: 4

Deniz Seviyesi

2014 yapımı bir deniz kenarı hikayesi. Çocukluğunu geçirdiği yazlığın satılacağını öğrenince oraya giden Damla’nın, geçmişinden Burak’la karşılaşması. Başrollerde Damla Sönmez ve Ahmet Rıfat Şungar var. Güzel görüntüleriyle etkileyici bir film. Yönetmen Nisan Dağ. (BluTV)