05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.04.2023 14:46 | Son Güncelleme: 18.04.2023 15:30

23 Nisan kapsamında düzenlenen AKM Çocuk Sanat Festivali başladı

İstanbul'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle düzenlenen AKM Çocuk Sanat Festivali çocuklarla kuklaların, müzikle dansın bir araya geldiği renkli kortej yürüyüşüyle Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) başladı
23 Nisan kapsamında düzenlenen AKM Çocuk Sanat Festivali başladı

AKM Çocuk Sanat Festivali, İstanbul'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı. Dün başlayan ve 23 Nisan'a kadar devam edecek olan festivalde, çocuklar bir hafta boyunca, atölyeler, tiyatro oyunları, çizgi film gösterimleri ve animasyonların olduğu birçok etkinliğe katılabilecek.

Çocuklar festival kapsamında her yeri boyanan büyük bir evi kendi hayal dünyalarına göre renklendirecek. Çok Amaçlı Salon'da kağıtlara çizdikleri balıkların birkaç dakika içinde yüzmeye başladığı etkileşimli bir akvaryum macerasına atılabilecekler. AKM Sanat Yönetmeni Remzi Buharalı, festivalin bu yıl ikincisini gerçekleştirdiklerini belirterek, festival boyunca AKM'nin hem iç hem de dış alanlarında birçok etkinliğin yapılacağını söyledi.

Minik sanatseverler aynı zamanda AKM Çocuk Sanat Merkezi'ndeki Erken Müzik Atölyesi, Resim Sevinci, Resimle Tanışıyorum, Meyve Sebze Orkestrası, Ritim Atölyesi, Çocuklar İçin Drama Atölyesi, Çocuklar İçin Dans Atölyesi, Edding ile Bir Kupa Pop Art, Çocuk Arkeologlar Kazıda, Lego Education ile Yaratıcı Eller İş Başında ve Müzikli Masallar çalışmalarına katılabilecek. Minikler ayrıca AKM Yeşilçam Sineması'nda Kaptan Pengu ve Arkadaşları 2 filmini izleyebilecek.

Kaynak: AA