06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Giriş: 05.10.2024 21:59 | Son Güncelleme: 05.10.2024 22:39

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılış töreni yapıldı. Törende, Erdal Özyağcılar, Işıl Yücesoy, Müjdat Gezen, Selçuk Yöntem ve Şerif Sezer'e 'Onur Ödülü', oyuncular Farah Zeynep Abdullah ve Aras Bulut İynemli'ye 'Başarı Ödülü' verildi
61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı - Resim: 1

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılış töreni, kırmızı halı geçişiyle başladı. 

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı - Resim: 2

Oyuncu Sedef Avcı’nın sunumuyla Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin, pandemi döneminde Türk sinema sektörünün dünyanın tamamında olduğu gibi çok büyük bir darbe aldığını söyledi.  Sektörün tekrar güçlenmesi için festivallerin çok önemli olduğunu dile getiren Şahin, "Antalya Altın Portakal Film Festivali bunun gerçekten amiral gemilerinden birisi" diye konuştu.

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı - Resim: 3

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de Antalya için Altın Portakal'ın inanmak ve başarmak olduğunu söyledi. Altın Portakal'ın hayatın ta kendisi olduğunu dile getiren Böcek, şunları kaydetti: "2019 yılında seçim sürecinde 'Altın Portakal özüne dönecek' sözünü vermiştim. Sözümü tutmuş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Geçtiğimiz yıl, Altın Portakal'ımızın yerel seçim olması nedeniyle, siyasete alet edilmesi hepimizi derinden üzmüştür. Yaşanan talihsizlikleri, üzüntüleri, kırgınlıkları geride bıraktık. Üzerimize düşen ne varsa yapmaya kararlıydık. Sorunları aşabilmek için verdiğimiz mücadelede bize destek olan tüm sanatçı dostlarımıza, basın mensuplarına, sinema emekçilerine ve kıymetli halkımıza bizi yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum."

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı - Resim: 4

Törende, Erdal Özyağcılar, Işıl Yücesoy, Müjdat Gezen, Selçuk Yöntem ve Şerif Sezer'e "Onur Ödülü", oyuncular Farah Zeynep Abdullah ve Aras Bulut İynemli'ye "Başarı Ödülü" verildi.