29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Giriş: 11.12.2023 09:01 | Son Güncelleme: 11.12.2023 09:21

ABD'de zirveye yerleşen ilk orijinal anime: Çocuk ve Balıkçıl

Animasyon ustası Hayao Miyazaki'nin, ergenlik döneminde olan bir gencin hikayesini konu ettiği Çocuk ve Balıkçıl filmi açılış hafta sonunda 12,8 milyon dolar kazanarak ABD gişelerinde zirveye yerleşen ilk orijinal anime yapımı oldu. Beyonce'nin Renaissance filmi ise ikinci hafta sonunda düşüşe geçti
ABD'de zirveye yerleşen ilk orijinal anime: Çocuk ve Balıkçıl - Resim: 1

10. The Shift
2.2 milyon dolar

Konusu:

The Shift, sevdiği kadına geri dönmeye çalışırken kendisini bambaşka bir durumun içerisinde bulan bir adamın hikayesini konu ediyor. Kevin adındaki bir adam, gerçekleri değiştirmek ve sevdiği kadına geri dönmek için mücadele eder. Ancak bu sırada karşısına kendisine zorluklar sunan Hayırsever olarak bilinen, dünya dışı güçlere sahip gizemli bir adam çıkar.

ABD'de zirveye yerleşen ilk orijinal anime: Çocuk ve Balıkçıl - Resim: 2

9. Animal
2.3 milyon dolar

Konusu:

Bir oğlun babasına olan sevgisi. Çoğu zaman iş nedeniyle uzakta olan baba, oğlunun sevgisinin yoğunluğunu kavrayamaz. İronik bir şekilde, babasına ve ailesine duyduğu bu hararetli sevgi ve hayranlık, baba ve oğul arasında çatışma yaratır.

ABD'de zirveye yerleşen ilk orijinal anime: Çocuk ve Balıkçıl - Resim: 3

8. Waitress: The Musical
2.6 milyon dolar

Konusu:

Bareilles'in canlandırdığı Jenna'nın yerel lokantadaki iş arkadaşlarıyla (Charity Angél Dawson, Caitlin Houlahan) kurduğu bağ, istismarcı hödük kocasıyla (Joe Tippett) yaşadığı mutsuz ev hayatı karşısında onu ayakta tutuyor.

ABD'de zirveye yerleşen ilk orijinal anime: Çocuk ve Balıkçıl - Resim: 4

7. Napolyon
4.2 milyon dolar

Konusu:

Napoleon, Napolyon Bonapart'ın sıradan bir askerden, Fransa İmparatoru'na yükselişinin hikayesini konu ediyor. Napolyon’un zekasına, komutanlık ettiği savaşlara odaklanılan filmde, aynı zamanda Napolyon’un Joséphine de Beauharnais ile olan ilişkisine de değiniliyor. Film, Napolyon Bonapart'ın ünlü savaşlarını, amansız hırsını ve olağanüstü bir lider ve savaş vizyoneri olarak inanılmaz stratejik zekasını gözler önüne seriyor.