26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Giriş: 15.04.2023 11:57 | Son Güncelleme: 15.04.2023 12:03

Afrika'nın güney kıyılarında bir doğa yolculuğu rotası: Garden Route

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin en gözde seyahat rotalarından biri olan Garden Route, Hint Okyanusu kıyısında 300 kilometrelik bir doğa yolculuğu sunuyor
Kaynak: AA
Afrika'nın güney kıyılarında bir doğa yolculuğu rotası: Garden Route - Resim: 1

Garden Route bölgesi, tatil beldesi sahil kasabaları, ulusal parkları, lagün ormanları, görkemli okyanus ve uçurum manzaralarıyla çevrili doğa yürüyüşü ve bisiklet parkurları, zengin bitki ve hayvan çeşitliliği ile başta doğa tutkunları olmak üzere çoğunlukla Güney Afrikalı ve Batılı turistlerin gözde tatil mekanları arasında yer alıyor.

Afrika'nın güney kıyılarında bir doğa yolculuğu rotası: Garden Route - Resim: 2

UNESCO tarafından 2017 yılında Biyosfer Rezervi ilan edilen Garden Route, aynı zamanda dünyanın en büyük serbest uçuş kuş kafesine de ev sahipliği yapıyor. Ülkenin güneyinde, Hint Okyanusu kıyılarında yer alan bu bölge, Mossel Koyu'ndan Storms Irmağı'na dek uzanan 300 kilometrelik bir kıyı şeridini ve hinterlandını kapsıyor.

Afrika'nın güney kıyılarında bir doğa yolculuğu rotası: Garden Route - Resim: 3

Cape Town üzerinden kara yoluyla Garden Route'a 4,5 saatte ulaşılabiliyor. Ayrıca bölgedeki George Havalimanı'na, Johannesburg ve Durban kentlerinden düzenli uçuşlar gerçekleştiriliyor.

Afrika'nın güney kıyılarında bir doğa yolculuğu rotası: Garden Route - Resim: 4

Mossel Koyu

Yaklaşık 100 bin nüfuslu popüler bir tatil beldesi olan Mossel Koyu, Garden Route bölgesinin batı tarafından başlangıç noktası sayılıyor. Mossel Koyu yakınlarındaki Pinaccle Point Mağarası, kıtada en eski insan yerleşimi kalıntılarının bulunduğu arkeolojik alanlarından biri olma özelliği taşıyor.

Burası ayrıca Avrupalıların Güney Afrika topraklarına ilk ayak bastığı yerlerden biri. Bölgede 15. yüzyılda gelen ünlü Portekizli denizci ve kaşif Bartolomeu Dias'ın gemisinin bir kopyasının bulunduğu Dias Müzesi de burada bulunuyor.