16 Nisan 2024, Salı
Haber Giriş: 16.09.2022 04:30 | Son Güncelleme: 17.09.2022 22:51

Bienalin eserlerle renklenen “şifa” bahçesi

17. İstanbul Bienali’nin en önemli merkezlerinden biri de Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi. Bienal’in açılışının da yapıldığı bu “şifa” bahçesinden, sanat ve yaşam dolu izlenimler…
Bienalin eserlerle renklenen “şifa” bahçesi

Sibel Oral 

Kabataş’tan Bağcılar yönüne giden tramvay hattına binip Zeytinburnu’na bağlı Merkezefendi durağında inip güvenlik görevlisine “Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’ne nasıl giderim?” diye sorduğumda, görevli “Abla, ne var orada bugün, her inen orayı soruyor” diyor.
“İstanbul Bienali’nin açılışı yapılıyor” diyorum, “Önemli bir şey o zaman” diyor gülümseyerek ve yolu tarif ediyor. Yolun karşısına geçip tarif ettiği sokaktan yürümeye başlıyorum. Sıvası dökülmüş apartmanların, demir parmaklıklara asılmış çamaşırların, apartman önlerinde sivrisineklerden şikâyet eden iki teyzenin yanından geçiyorum.
Emin olmak için az sonra birine daha soruyorum, “Ben bu mahalledenim, sizi götürürüm,” deyince, takılıyorum peşine. 200 metre sonra ileride koca koca ağaçların olduğu bir parka ve sonrasında da Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nin kapısına varıyorum.