02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.01.2024 04:30 | Son Güncelleme: 19.01.2024 04:32

Bir İtalyan Kenya’da dünya çocuklarını ağırlıyor

İtalya doğumlu Kenya vatandaşı Luca BelpIetro, hayatını, Afrika rüyasını herkesle paylaşmaya adamış. 1997’de Kenya’da kurduğu kampa giden yetişkinler, Masaİ toplumuyla iç içe, doğayı deneyimliyor. BelpIetro şimdi bu deneyimi, 12-18 yaşındaki çocuklara da yaşatıyor
Bir İtalyan Kenya’da dünya çocuklarını ağırlıyor

Luca Belpietro, İtalya’dan tatil için ailesiyle ilk defa Kenya’ya gittiğinde ve Masai toplumuyla tanıştığında 10 yaşındaydı. Hayatının önemli bir kısmının orada geçeceğini işte o ilk Afrika seyahatinde anladı. 
Belpietro, İtalya’da üniversiteyi bitirip o zaman sevgilisi, bugün ise eşi ve iki çocuğunun annesi olan Antonella ile soluğu hemen Afrika’da alır. Orada Masailerle yakın ilişkiler kuran genç adam, doğa dostu farklı bir turizm projesi için kolları sıvar. Genç çift iki yıl boyunca çadırda yaşayarak bugün hâlâ hizmet veren kampları Campi ya Kanzi’yi 1997 yılında tamamlar. Aynı yıllarda Avrupa’da kampla ilgili yaptığı bir konuşmada Belpietro’nun yolu birçok kralı ve prensi mezun eden dünyanın en ünlü yatılı okullarından Le Rosey’nin o dönemki müdürü Philippe Gudin’le kesişir.