29 Mart 2024, Cuma
Giriş: 05.08.2022 04:30 | Son Güncelleme: 05.08.2022 04:54

Bu hafta platformlarda bizi bekleyen yapımlar

Mehmet Dinler'in derlediği TRT2, Disney+ ve diğer platformlardan bizi bekleyen yapımlar
Bu hafta platformlarda bizi bekleyen yapımlar - Resim: 1

TRT2

The Conductor: Orkestra şefi olmayı hayal eden genç bir kadının hikayesine odaklanan film 20’nci yüzyılın ilk yarısında geçiyor. Antonia Louisa Brico’nun hikayesi trajedilerle dolu olsa da izleyiciye umut aşılamayı da başarıyor. Kadınların herhangi bir şeyi yönetemeyeceğine inananlara  inat Berlin Filarmoni Orkestrası sınavlarına giren Antonia’nın hikayesi gerçekten çok özel.

Bu hafta platformlarda bizi bekleyen yapımlar - Resim: 2

İmkansız Olasılık: Öğrencilerinin hayatına dokunan öğretmenlerin hikayeleri her zaman izlenebilir. Kendi okuduğu liseye yıllar sonra öğretmen olarak dönen Tarık’ın hikayesi de bunlardan biri. Uyuşturucu bağımlısı herkesin umudunu kestiği öğrencileri kazanacağı imkansız olasılığın peşinden koşan Tarık’ı canlandıran Serkan Ercan’ın performansı son derece iyi.

Bu hafta platformlarda bizi bekleyen yapımlar - Resim: 3

Jamaica Inn: Alfred Hitchcock adı geçmeyen bir TRT sütunu mümkün mü? 1939 yapımı filmi, Hitchcock’un Hollywood öncesi çektiği son film. İrlandalı öksüz Mary’nin,  akrabalarının hanının bir korsan grubunu ağırladığını öğrenmesiyle başlayan süreci konu alıyor. Sör Humphrey Pengallon’dan çekinen Mary’yi izlerken geriliyorsunuz.

Bu hafta platformlarda bizi bekleyen yapımlar - Resim: 4

Battleship Potemkin: Tarih 27 Haziran 1905… Potemkin Zırhlısı’nda bir isyan patlak verir. İsyan giderek büyür ama gemi ve mürettebatı teslim olur. Ancak bu hikaye 1917’deki Ekim Devrimi’ne giden yolun başlangıcı olur. Büyük usta Eisenstein’ın 1925’ten günümüze kalan filmini izlemek zor. Ama izleyene bir şeyler katacağı kesin.