04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.07.2022 04:30 | Son Güncelleme: 17.04.2023 15:50

“Ev danası mozik olmaz” dedi, Koç’un efsanesi oldu

Koç’ta 38 Yıl kitabında parlak kariyerini çarpıcı anekdotlarla anlatan profesyonel yönetici Cengiz Solakoğlu, “Genç yaşta Vehbi Koç olmayı hayal ettim, olamadım. Ama en yakınında oldum”
Cengiz Solakoğlu
Cengiz Solakoğlu

Adı Türkiye tarihiyle beraber anılan şirketlerden Koç Holding’de 38 yıl, üç nesil patronla çalıştı. Alt kademeden holding yönetimine kadar yükselirken Anadolu’daki yetkili satış bayileriyle de üç nesil boyunca bağını koparmadı. Türkiye’nin ekonomik büyümesini, krizlerini, teknolojik gelişimini, siyasi çalkantılarını gördü. Ar-Ge, bulaşık makinesi gibi bugün sıradan bulduğumuz kavramların ülkedeki doğuşuna tanıklık etti.
Cengiz Solakoğlu (79) tam 55 yıl önce Beko’da satış elemanı olarak başlayıp 2004’te -kurumun 60 yaş uygulaması nedeniyle- Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı iken emekli olmasıyla sona eren tecrübesini, akıp giden bir kitapta anlattı. Koç’ta 38 Yıl (Alfa Yayınları) Solakoğlu dışında babasının ve ekonomi tarihimizin en önemli isimlerinden Vehbi Koç’un da başrolde olduğu çok etkileyici anekdotlarla dolu. İnsan ilişkileri, kurum kültürü, siyaset, sivil toplum, çalışma aşkı, işe bağlılık gibi pek çok konuda sayısız kıymetli tecrübe içeriyor.