29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 14.10.2022 04:30 | Son Güncelleme: 14.10.2022 04:31

Festivalde Molière maratonu

İKSV tarafından düzenlenen 26. İstanbul Tiyatro Festivali 25 Ekim’de perde açıyor. Bu yıl odakta, 400’üncü doğum yılı kutlanan Molière var. Yaklaşık bir ay boyunca 24 tiyatro, performans ve dans gösterisi sahnelenecek, bunlardan beşi Fransız yazardan...
Festivalde Molière maratonu

Gülin Dede Tekin

Bu yıl İstanbul Tiyatro Festivali’nde köklü bir değişikliğe gidildi. İKSV ilk gününden bu yana festivali bir direktör öncülüğünde gerçekleştirirken, 26’ncı organizasyon itibarıyla “küratöryel süreç“le yola devam etme kararı aldı. Bu yılki İstanbul Tiyatro Festivali, Işıl Kasapoğlu küratörlüğünde gerçekleştirilecek.
Büyük değişim sonrası hepimizin içeriğini merakla beklediği festivalde en belirgin farklılık, ekiplere yapılan açık çağrının yerini ‘kürasyon’un alması gibi görünüyor. Kasapoğlu yeni yaklaşımı “Oyunların çoğunu bir bütün içinde sanatçı arkadaşlarımıza ısmarladık, yapmak istedikleriyle bizim isteklerimiz çakışınca da birlikte yürümeye karar verdik” sözleriyle açıklıyor.
26. İstanbul Tiyatro Festivali’nde seçkilerin odağında 400’üncü yaşını kutlayacak olan Molière var. Bu kapsamda ikisi sahnede, üçü beyazperdede olmak üzere beş Molière eseri izleyeceğiz. Toplam 24 tiyatro, performans ve dans gösterisini bir araya getiren programın seçkisinde yerli oyunlar öne çıkıyor. Bir ay boyunca İstanbul’un iki yakasında çok sayıda mekânda izleme şansı bulacağımız performanslardan dikkat çekenlere yakından baktık.