29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.02.2024 12:21 | Son Güncelleme: 05.02.2024 12:28

Forbes yazdı: Squid Game'in 2. sezonuna dair neler biliniyor?

İlk sezonuyla Netflix'in en çok izlenen dizisi ünvanını elinde tutmayı başaran Squid Game'in ikinci sezonundan kısa bir görüntü ve ilk fotoğraflar yayınlandı. Forbes bu yıl içinde yayınlanacak ikinci sezona dair bilinenleri derledi
Forbes yazdı: Squid Game'in 2. sezonuna dair neler biliniyor?

Squid Game'in yeni sezonundan kısa bir görüntü geçen hafta yayınlanan Netflix 2024 tanıtımları videosunda yer aldı ve 2021'deki prömiyerinin ardından izlenme rekorlarını alt üst eden ve onlarca ödül kazanan, merakla beklenen dizinin dönüşüne kısa bakış sağladı. 

2024 yılında Netflix'te neler var?

14 saniyelik klip, Netflix'in 2024 dizi ve film ön izleme videosunun sonunda görülüyor ve Squid Game'in gelecek sezonunun tam tarihi belirtilmese de bu yıl içinde yayınlanacağını doğruluyor. Videoda dizinin kahramanı Seong Gi-hun, birinci sezonun bitiminden kısa bir süre sonra gerçekleşen bir sahnede hayatta kalma oyununun karanlık organizatörünü bulmaya yemin ediyor.

Netflix ayrıca Gi-hun'u, geri dönen kötü adamları ve ölümcül oyuna davet edilen yeni bir karakteri canlandıran ikinci sezona ait bazı yeni fotoğraflar da paylaştı. Dizinin yaratıcısı ve yönetmeni Hwang Dong-hyuk'un ilk sezonu yazarken ikinci sezon için bir planı yoktu. Dong-hyuk'un bir kanalı diziyi yayınlamaya ikna etmesi de 12 yıl sürdü. Netflix kullanıcıları 2.2 milyar saat Squid Game izlendi ve dizi platformda tüm zamanların çok izlenen dizisi oldu. 

Dizi Netflix tarafından yapılan Squid Game: The Challenge adlı gerçek hayattaki bir turnuvaya da ilham kaynağı oldu. Yarışmacılar 4,56 milyon dolarlık ödül için eleme usulü bir turnuvada mücadele etti. Dizideki oyuncular, çekimler sırasında hipotermi ve mental sorunlar yaşadıkları iddiaları üzerine geçen yılın sonlarında yapımcılarını dava etmekle tehdit etti.

Squid Game, maddi sıkıntılarla boğuşan bir baba olan Gi-hun'un 38 milyon dolar kazanma şansı için 456 kişilik bir turnuvaya katılmaya davet edilmesi etrafında dönüyor. Daveti kabul eden Gi-hun, hayatta kalma oyunu boyunca rekabet ediyor ve yol boyunca benzer sorunlu oyuncularla tanışıyor. Squid Game, yüksek bahisler, sempatik ve şüpheli karakterler ve bolca kanla dolu dokuz bölümüyle kısa sürede Netflix'in en popüler dizilerinden biri haline geldi.