16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Giriş: 31.07.2024 16:02 | Son Güncelleme: 31.07.2024 16:08

Fotoğraflarla Kenan Işık'a veda: Bütün Türkiye'nin ağabeyiydi

Sanatçı Oyuncu ve sunucu Kenan Işık, Ankara'da düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cengiz Işık ağabeyinin tüm Türkiye'nin ağabeyi olduğunu belirterek, "İnsanlığa ışık tutan bir rol modeldi. Başımız sağ olsun" dedi
Kaynak: AA
Fotoğraflarla Kenan Işık'a veda: Bütün Türkiye'nin ağabeyiydi - Resim: 1


Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle 10 yıldır komada olan ve önceki gün hayatını kaybeden Kenan Işık (76) için öğle namazının ardından Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Işık'ın cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Kenan Işık'ın 10 yıldır komada olduğunu hatırlatan Erbaş, "Cenabıhak, yaşamış olduğu bu süreçte çektiği sıkıntıları seyyiatının hasenata tebdiline vesile eylesin. Biz kendisini tanıyoruz, çok iyi bir insan, çoluğunu çocuğunu en güzel şekilde yetiştirmeye çalışan bir kardeşimizdi. Örnek sanatçıydı" dedi.

Fotoğraflarla Kenan Işık'a veda: Bütün Türkiye'nin ağabeyiydi - Resim: 2

En büyük sanatçının Cenabıallah olduğunu ve yarattığı kulları üzerinde Esma-ül Hüsnası'nı yansıttığını belirten Erbaş, "Kenan Işık kardeşimiz, bilgisiyle, birikimiyle, duruşuyla, ahlakıyla örnek bir sanatçımızdı. Tanıyanlar onun için her zaman hüsnü şahadette bulunmuştur" diye konuştu. Cemaatten Kenan Işık için helallik isteyen Erbaş, dua etti.

Fotoğraflarla Kenan Işık'a veda: Bütün Türkiye'nin ağabeyiydi - Resim: 3

Işık'ın fotoğrafını, hiç göremediği torunu taşıdı

Sanatçının eşi Beril Işık, oğlu Ahmet ve Mehmet Işık'ın taziyeleri kabul ettiği cenaze törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ile eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanı sıra bazı milletvekilleri de katıldı.

Fotoğraflarla Kenan Işık'a veda: Bütün Türkiye'nin ağabeyiydi - Resim: 4

Eski Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin ve kültür ve sanat dünyasından çok sayıda ismin hazır bulunduğu törene, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk çelenk gönderdi.