04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.12.2022 04:30 | Son Güncelleme: 16.12.2022 04:30

Güneştekin’in masallara yolculuğu

Ahmet Güneştekin’in, DG Art Project&Gallery’nin açılış sergisi olan ve farklı disiplinlerden çalışmalarını bir araya getiren yeni sergisi Yedigören’in Alfabesi, izleyicilerini mitolojik bir yolculuğa çıkarıyor
FOTOĞRAF: FERHAT ZUPÇEVİC
FOTOĞRAF: FERHAT ZUPÇEVİC

Esin Hamamcı 

Hafıza Odası ve Gavur Mahallesi gibi önemli sergilerinde kültürel belleğe ve insan olmanın tarihsel boyutlarına odaklanan, çağdaş sanatın en önemli isimlerinden Ahmet Güneştekin’in yeni sergisi Yedigören’in Alfabesi, kaynağını geçmişten alarak mitler aracılığıyla geleceğe ayna tutuyor. 4 Şubat’a kadar görülebilecek sergi, DG Art Project ve Güneştekin Vakfı iş birliğiyle ve Şener Özmen’in küratörlüğünde gerçekleşiyor. Kolektif hafızanın belleğimizdeki izlerini çağdaş sanatta arayarak, sanatçının farklı disiplinlerden çalışmalarını bir araya getiriyor ve mitolojiyi yeniden yorumluyor. Sergiye dair ayrıntıları Ahmet Güneştekin’den dinledik.
Serginizin hikâyesi, çıkış noktası nasıl oluştu?
Masalların geldiği yer ve kendime olan yolculuğum, üretimlerimin ve bu serginin oluşma sebebidir. Benim için buradaki yolculuk, bir ifade biçiminin diğerine nasıl yorumlanabileceğini keşfetmek, mitleri kendi formlarım ve kavramlarım içinde çalıştığım yüzeylerde yorumlamanın yollarını bulmak. Mitler anlam arayışımızın hikâyeleri; bilinçaltımıza doğru serüveninin eski masallara paralel olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle sergi geçmiş çalışmalarımın bir uzantısı.